Frederic Carbó: «Ens ho haurien de posar més fàcil perquè ens estem arruïnant»

0
1119

Els comerciants critiquen el caos i el desgavell que provoca el pla de desescalada i demanen concreció


Els comerciants de Figueres critiquen el «caos» i el «desgavell» que provoca l’aplicació del pla de desescalada. El president de Comerç Figueres Associació, Frederic Carbó, subratlla que la majoria de comerços, restaurants i bars de la ciutat s’estaven preparant per reobrir aquesta setmana. La proposta de la Generalitat d’excloure la regió sanitària de Girona de la fase 1 els va obligar a aturar els preparatius.

Frederic Carbó lamentava: «El que no pot ser és que cada setmana ens canviïn les cartes i que no sapiguem quan podrem obrir». A més, el president dels comerciants reclama que el pla de desescalada es faci per comarques o per municipis i afegeix: «Ens ho haurien de posar més fàcil perquè ens estem arruïnant», afirma.

El president de Comerç Figueres Associació feia aquestes declaracions a l’ACN la setmana passada, quan encara no se sabia si la regió sanitària de Girona passaria a la fase 1. Ell mateix carregava contra el Govern: «És un desastre», tenim una desinformació brutal.

Segons concretava Carbó, la majoria de les botigues, bars i restaurants ja es preparaven per reobrir aquesta setmana amb les restriccions que estipula la fase 1. La proposta del Govern d’excloure la regió sanitària de Girona de l’avanç en el pla de desescalada els va obligar ara a fer marxa enrere, amb tot el que això comporta: «Obrir un comerç no és només aixecar la persiana, inclou tenir gènere, aixecar l’ERTO per comptar amb els treballadors necessaris i adequar els espais a les normes sanitàries».

Una altra de les reivindicacions del sector és que els governs i les administracions en general donin més facilitats. S’assegura que bona part dels petits comerciants de la ciutat «ja estan acabant els fons propis» i necessiten més concreció per poder buscar opcions per garantir la supervivència. Carbó també subratllava: «Si ens diguessin que no podem obrir fins al 15 de juliol buscaríem recórrer a l’ICO o a crèdits, però el que no és normal és que cada dia ens canviïn les cartes i no puguem preveure res».

En el seu cas concret, Carbó explica que té sis restaurants a l’Alt Empordà, i ja estaven «preparats» per obrir les terrasses a partir d’aquest dilluns: «Primer vam passar del 30% al 50% de l’aforament i ara resulta que no podrem obrir però tampoc ens diuen si ho farem d’aquí a una setmana o d’aquí a 15 dies, és un caos estrepitós».

L’ESTIU A TOCAR. Per tots aquests motius Frederic Carbó exigeix concreció a les portes de l’estiu i recorda que l’Alt Empordà és una comarca amb molta afluència de turistes. A més, també remarca que l’afectació de la pandèmia aquí és menor que en altres àrees de la regió sanitària de Girona. Per tant, reclama aplicar el pla de desescalada per comarques o inclús per municipis: «No entenem que no es puguin analitzar els contagis per població i aixecar el confinament segons dades més precises». Carbó alerta: «Si no es posa ordre al desgavell, a Figueres no quedarà ni el tato».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li