Francesc Paneque: ‘Proposem crear un teixit de barris de veritat, ser escoltats i estudiar-ne les mancances’

0
1794

Francesc Paneque Ă©s el candidat a l’alcaldia de Figueres per VeĂŻns Figueres


 

On creu que ha malinvertit el govern de Figueres durant aquest Ăşltim mandat?
El primer de tot és el cinema Las Vegas, encara han d’explicar d’on van treure els diners per desenvolupar-ho. També penso que han malinvertit en avançar-a la Casa Museu Dalí, el govern no sabia què hi havia a dins i ja estaven donant diners. No dic que no s’hi hagi d’apostar, però cal fer-ho ben fet. Si l’Ajuntament de Figueres fos una empresa, ja hauria fracassat infinitat de vegades.

Digui’m una cosa que hagi fet bé el govern de la ciutat.
El millor ha estat la marxa de Marta Felip. I les fotos promocionals al Facebook, això també ho fan bé.

Amb qui pactaria i amb qui no a l’hora de crear equip de govern? Es preveuen uns comicis fragmentats.
Pactarem amb tothom qui tingui com a prioritat les persones i després la ciutat. En aquest ordre. Actualment sembla que les persones de Figueres no es tinguin en compte i realment fa pena quan veus cares de gent, que coneixes de tota la vida, i saps els problemes que tenen per tenir quatre iogurts a la nevera i una ampolla de llet.

Des del seu partit, com pensen revertir els índexs de pobresa i risc d’exclusió social? La situació és alarmant.
La proposta principal és que s’ha de tenir cura exhaustiva del pressupost municipal. Som conscients que no es pot solucionar tot, però sí que podem millorar una mica la vida de les persones. La proposta és crear cooperatives de treball amb fons europeus, per tant això no costaria diners al consistori. Aquestes cooperatives de treball donarien oportunitats de feina a molta gent i s’haurien d’aplicar a diferents zones de la ciutat.

Quan entrarà en servei el tercer pavelló i la segona piscina si la decisió és a les seves mans? I el finançament d’on sortirà?
Qui pot dir que no a un tercer pavelló? La idea és bona, però, tenim diners per a aquest equipament i deixant de cobrir mancances més importants? Hi ha una fórmula per dotar la joventut de Figueres per fer esport a l’aire lliure, i és aprofitar les parcel·les que no s’utilitzen. Condicionar-les costaria quatre cèntims i seria una bona opció.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
Rotundíssim i dolorós. Els diners destinats, els explicats i els no explicats, encara no sabem de què serveixen. La catifa vermella va quedar molt bé però quant ha costat, això, a cada ciutadà? S’ha tret d’allà on no n’hi havia.

Què cal fer amb la plaça de Braus?
Bona pregunta. Ha de tenir un caliu cultural, allĂ  s’hi pot fer molta activitat a l’aire lliure o col·locar-hi una carpa no gaire costosa per fer-hi actes, xerrades, exposicions, jocs… S’ha de remodelar i s’hauria de fer un bon pla.

Digui’m amb una frase en què es diferencien les seves propostes de les de resta de candidatures en els següents àmbits:
-Seguretat/Civisme
La Guàrdia Urbana no es podria haver gestionat pitjor. Ara mateix, de 90 agents necessaris a Figueres es passarà a tenir-ne 60. Això és un terç sencer, per tant, s’haurien d’ampliar i coordinar tots els cossos de seguretat.

-Mobilitat/Aparcament
Hi ha qui paga per anar a fer laberints i aquí Figueres és gratuïta, aquesta activitat. Entris per on entris, és un laberint. I l’aparcament és un dels més cars de la província de Girona.

-Urbanisme i equipaments
Cal un manteniment del que ja tenim i a partir d’aquí, programar-ne de nous. El Museu del Joguet està caient i tenen goteres. I això fa temps que s’avisa i ningú hi fa res.

-Barris
Estan totalment oblidats. Aquest mes han vingut totes les candidatures, sobretot l’oposició i els que governen, però no havien vingut abans. Nosaltres proposem crear un teixit de barris de veritat, ser escoltats i mirar les mancances actuals, ja que per millorar les situacions no calen inversions grosses. Cal adequar els parcs i també proposem fer un parc infantil per a mainada amb discapacitats i cadires de rodes.

-Comerç
Comerç Figueres ha perdut diverses vegades el tren. Estem en una espiral d’interessos, els lloguers són elevats i no hi ha relleu generacional. Proposem un programa de desenvolupament que inclogui el relleu dels comerços oberts i crear un relleu d’aprenentatge entre la gent gran i els més joves, que necessiten feina. Hauríem de recuperar la figura de l’aprenent.

-ImmigraciĂł
A Figueres convivim més de 90 països i cultures diferents, i jo soc molt curós amb la immigració. El meu pare va emigrar a Alemanya quan jo tenia sis anys i sé el que és fer la primera comunió o passar Nadal sense el pare. L’any 1964 Alemanya ja tenia un molt bon pla d’immigració i seria un model molt aplicable aquí. Cal una integració pacífica i ordenada, aquí no sobra ningú, i a Figueres menys. La pobresa no ens ha vingut per la gent de fora. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li