Formen una brigada cívica i de neteja per al barri de Sant Joan

0
24948

El grup, format amb membres de la comunitat gitana, funciona gràcies al pla d’ocupació “Bones Pràctiques”  finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya 


Des de principis de febrer quatre membres de la comunitat gitana del barri de Sant Joan treballen en una brigada de neteja i civisme per mantenir neta la zona i conscienciar els veïns en aquest objectiu. La brigada funciona gràcies al pla d’ocupació “Bones Pràctiques”, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC ), i que l’Ajuntament de Figueres mantindrà durant sis mesos.

L’actuació, que compta amb la col·laboració de diverses àrees municipals així com de l’Oficina del Pla pel Desenvolupament Comunitari del barri, actua a tres nivells. Per una banda, es reforça l’equip de neteja municipal a la zona però, a la vegada, s’ofereixen tallers a nens, adolescents i adults per sensibilitzar-los a favor d’una bona gestió dels residus, un dels grans problemes del barri. El programa també preveu una tercera fase on es deixen de banda les escombres i els treballadors de la brigada surten al carrer per repartir díptics i informació als punts més conflictius amb la missió d’inculcar respecte pels espais públics.

Els integrants de la brigada asseguren que els resultats ja comencen a ser visibles i que els barris de Sant Joan i el Culubret estan més nets que abans. Diuen que molts dels que hi viuen també noten els resultats i que això és, sens dubte, positiu. El pla d’ocupació que ha donat feina a quatre membres de la comunitat gitana residents a la zona busca justament això: aconseguir tenir aquests barris més nets però també sensibilitzar la població i que els hàbits “calin” entre els seus habitants.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li