Forcen un ple per a la neteja viària, a Llançà

0
771

D’aquí a poques setmanes s’extingeix la pròrroga del contracte adjudicat a l’empresa FCC Medio Ambiente SA, que en el seu dia es va licitar per 800.000 euros i que amb els costos addicionals arriba als gairebé 1,3 MEUR


El grup municipal d’ERC de Llançà ha forçat un ple extraordinari per debatre el nou contracte de serveis de recollida i neteja viària. D’aquí a poques setmanes s’extingeix la pròrroga del contracte adjudicat a l’empresa FCC Medio Ambiente SA, que en el seu dia es va licitar per 800.000 euros i que amb els costos addicionals arriba als gairebé 1,3 MEUR.

Des d’ERC argumenten que el servei que s’ofereix, tant de recollida d’escombraries com la neteja de la via pública, «no és suficient des de fa molt de temps», i «això crea situacions d’insalubritat a la via pública, plagues, acumulació de deixalles a les àrees de contenidors i, fins i tot, en les papereres dels carrers més transitats».

Davant d’aquesta situació, els republicans han forçat un ple extraordinari per debatre i aprovar una moció per a la creació d’una comissió municipal per al servei de recollida i neteja viària. Volen que aquesta comissió estigui formada per un representant de cada formació política, l’associació de comerciants i els representants del consell de barris, entre d’altres. I l’objectiu final és buscar la millor proposta de serveis possible.

El ple es va sol·licitar el passat 24 d’agost perquè se celebrés el següent dimecres, dia 31. Però el govern no hi va accedir i ara, per llei, quedarà convocat d’ofici pel secretari de l’Ajuntament per al proper 28 de setembre.
Davant la voluntat del govern d’actualitzar el contracte vigent i afegir-hi una millora de serveis, el portaveu dels republicans, Guillem Cusí, diu: «Hem de buscar un model consensuat amb tots els agents implicats, que sigui una millora real i positiva per al municipi i no una capa de maquillatge que hipotecarà el poble durant 15 o 20 anys més!».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li