Força amb denominació d’origen

0
1775

El bascarenc Arnau Sala participarà —i debutarà— a finals del pròxim mes d’agost a la Lliga Nacional de Força


 

L’home més fort de l’Alt Empordà, almenys la competició ho dictamina així, es troba a Bàscara. L’Arnau Sala, porter de l’equip de futbol d’aquest municipi, va participar recentment al torneig preliminar que es va celebrar a finals de juny a Alcobendas, a Madrid, on va finalitzar segon, una posició que li va permetre assolir el bitllet per participar al Campionat de la Lliga Nacional de Força que es farà a finals d’agost a Lleó. «Per ser la primera vegada que participava en una competició d’aquesta mena, i tenint en compte que portava poc temps preparant-me, considero que em va anar bé. Sabia que seria dur, que hauria de lluitar com mai, i la por de ser l’últim i les ganes de superació personal em van permetre fer servir el patiment de combustible», explica el jove de 25 anys, que també recorda amb concreció l’aspecte dels contrincants: «Eren gegants, competidors molt preparats i molt forts».

També com si es tractés d’anar superant proves, Sala afronta els objectius de manera gradual i amb els peus a terra. «El meu gran repte, ara mateix, és dedicar temps a aquest esport i moltes ganes i esforç als entrenaments personalitzats. M’agradaria molt ser un dels millors, però sempre treballant a poc a poc i, sobretot, amb la constància que això implica», detalla abans de parlar de la competició estatal d’aquí a un mes: «És clar que m’agradaria assolir el títol estatal, però actualment no hi penso: és el primer any que estic entre els més forts, no tinc experiència i tampoc fa anys que em preparo. Per a mi, ser aquí ja és una victòria».

ENTRENAMENT I ALIMENTACIÓ. Per explicar l’evolució de Sala en aquesta disciplina hi ha dos factors cabdals. Un dels quals és l’entrenament, que pot efectuar de manera específica al gimnàs Evo 2.0 de Figueres, guiat per en Toti. «Tinc un bon entrenador: em guia i està per mi al cent per cent per tal de poder millorar la tècnica i no fer-me mal, ja que en aquest esport el risc de lesió és molt elevat», apunta Sala, que també es refereix a alguns dels exercicis més habituals —per a ells, és clar—: l’arrossegament de camions, els farmer carries, que «són molt pesats», així com el log press bar, entre molts altres.

Més enllà de l’entrenament, l’altra pilar és l’alimentació. «Portar una bona nutrició és la clau del rendiment, això es veu reflectit en els entrenaments i també en les lesions», diu Sala, que també situa el descans i el treball amb un fisioterapeuta com a elements vitals per obtenir bons resultats i evitar lesions: «Si tens molèsties i no estàs en plenes facultats és impossible progressar», conclou, just abans d’assenyalar que ell, amb tots aquests factors claus, compta amb un «bon assessorament a càrrec de bons professionals». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li