Florenci Fernández queda absolt de delicte urbanístic

0
1418

L’exalcalde de Pont de Molins, així com la secretària i l’arquitecte municipal, s’enfrontaven a una pena de 3 anys de presó i 9 d’inhabilitació 


 

L’Audiència de Girona ha absolt l’exalcalde de Pont de Molins, Florenci Fernández, d’haver atorgat il·legalment una llicència per construir 26 habitatges plurifamiliars al municipi. A més de l’exalcalde, la sentència absol la secretària i l’arquitecte municipals, també imputats en el cas. Tots ells s’enfrontaven a una pena de 3 anys de presó i 9 d’inhabilitació i a haver de pagar una multa de 4.320 euros.

Els fets es remunten al 2006. El fiscal imputava a tots tres processats un delicte de prevaricació urbanística. Sostenia que cadascun d’ells, complint amb les seves funcions, va atorgar una llicència il·legal a una promotora immobiliària. El document permetia construir 26 habitatges plurifamiliars en un antic edifici industrial del municipi.

L’acusació, però, posava en relleu que la llicència era contrària a llei, perquè el POUM que aleshores hi havia vigent a Pont de Molins -i que s’estava revisant- no permetia tirar endavant aquesta obra.

La sentència recull que la llicència estava “condicionada”, perquè recollia explícitament que el promotor tenia “el deure d’ajustar els paràmetres urbanístics” a la “nova normativa” (en referència al POUM revisat de Pont de Molins). Per això, l’Audiència de Girona conclou que Florenci Fernández no va actuar mai de manera “arbitrària” a l’hora de signar el permís i l’absol. Es converteix en clau el document que permetia la construcció d’habitatges però condicionat al nou POUM.La sentència no és ferma i s’hi pot interposar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li