Fires i Festes amb molts elements

0
1257

Els ruixats afecten les activitats de divendres i la tramuntana obliga a tancar les atraccions i ajornar el piromusical


 

Figueres clou l’edició del 2019 de les Fires i Festes de la Santa Creu amb l’espectacle piromusical en dilluns i no en diumenge, com era habitual. En el moment de tancar aquesta edició, tenia lloc des del Parc de les Aigües el castell de focs i el muntatge musical Llegendes del Rock. I és que els figuerencs i veïns de la comarca no es podien quedar sense un esdeveniment que marca oficialment el final de les festes. La tramuntana de diumenge va boicotejar l’acte però la solució va ser ajornar-lo un dia.

El fort vent de diumenge també va obligar a tancar el parc d’atraccions, per qüestions de seguretat. L’Ajuntament va donar l’opció als firaires d’allargar l’estada al recinte firal fins dilluns però el col·lectiu no va acceptar la proposta de taxes municipals gratuïtes per compromisos de fires en altres indrets de Catalunya.

Amb la celebració del piromusical dilluns a la nit, també es va permetre l’aparcament gratuït tot el dia a la zona blava de la pujada del Castell i l’avinguda Marignane. D’aquesta manera es compensava la prohibició d’aparcament de diumenge al Parc de les Aigües amb motiu del Piromusical després ajornat. Al marge d’això, la resta d’activitats de diumenge van gaudir d’un sol esplèndid tot i la coneguda presència de la tramuntana. Èxit de la jornada castellera, a la plaça de l’Ajuntament, i prèviament la rua infantil va discórrer pel centre de la ciutat. Un any més, la tasca de les AMPA de les escoles de la ciutat va lluir i novament va ser clau la coordinació i la direcció artística d’Ettore Battaglia.

DIA DE LA SANTA CREU. La pluja va estar present gairebé tota la jornada de divendres, el dia de la festa local. Tot i això, va lluir el tradicional pilar dels castellers de Figueres. Aquest cop dins el recinte de l’església de Sant Pere. Els ruixats van deixar per un altre any la posterior cercavila del pilar dels castellers caminant a l’exterior.

EMBARRACA’T. Dissabte a la nit, la cantant Bebe va iniciar el seu concert a la zona de la plaça Europa però l’actuació es va haver de suspendre pel vent i l’aigua acumulada a dalt de

L’ESCENARI. L’extremenya va poder cantar dues cançons i fonts municipals van anunciar que quedaven suspesos la resta de concerts previstos. Les barraques, però, van quedar obertes fins a les 5 de la matinada. Tot i això, es mantenia en situació de prealerta el pla Ventcat del Centre d’Emergències de Catalunya.

PENSANT EN L’ANY QUE VE. Aquest any hi ha hagut molts elements dins la Santa Creu. L’esperit de la festa i el gruix de les activitats ha estat el de sempre i, com sol passar, la climatologia del maig fa que s’hagin de canviar alguns aspectes del programa. Al marge d’això, la ciutat s’ha vist sacsejada pel succés mortal del 29 d’abril.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li