Fins a 80.000 € per recuperar-se del Gloria

0
1125

El consorci del port de Portbou ja ha començat les obres per arranjar els desperfectes que el temporal va provocar a la dàrsena i al passeig que hi dona accés


El consorci del port de Portbou invertirĂ  80.000 euros per reparar les afectacions del temporal Gloria a la dĂ rsena esportiva. Les obres es tiraran endavant amb carĂ cter d’urgĂšncia i es preveu que durin sis setmanes. El president de l’ens, Joan Pere GĂłmez, ha assegurat que l’objectiu Ă©s «tornar a la normalitat al mĂ©s aviat possible». Per aixĂČ ja s’han retirat tota la brossa que el mar havia estirat fins al port, com ara roques, sorra i restes vegetals. TambĂ© s’han col·locat noves tapes a les arquetes de serveis (les que hi havia se les va emportar el temporal), i s’ha fet una inspecciĂł subaquĂ tica de l’escullera que hi ha a l’espigĂł i s’ha comprovat que no hi ha cap afectaciĂł a l’estructura. Paral·lelament, ja s’estan substituint les torretes de subministrament de llum i aigua per a les embarcacions, que tambĂ© havien patit els efectes del temporal. Les noves que s’instal·len compten amb tecnologia led per promoure l’estalvi energĂštic.

Pel que fa al passeig d’accĂ©s al port, s’havia quedat sense llum i tambĂ© es va trencar un dels murs. Per ara, s’han reparat les instal·lacions del passeig i es preveu arreglar d’aquĂ­ a poc el mur caigut i tambĂ© les zones de paviment danyades. I sĂ­ que s’ha restablert un nou sistema d’accĂ©s provisional, desprĂ©s que el control d’accĂ©s quedĂ©s afectat pel Gloria. Per acabar, s’ha fet una revisiĂł de totes les cĂ meres de vigilĂ ncia i algunes d’aquestes s’hauran de reparar.

NOVA CONVOCATÒRIA. Mentrestant, l’AgĂšncia Catalana de l’Aigua (ACA) ha convocat una nova lĂ­nia d’ajuts perquĂš els ens locals puguin reparar les instal·lacions d’abastament en alta afectades pels aiguats. La lĂ­nia disposa d’un pressupost total de 10 milions d’euros, que permetran subvencionar el 100% de les despeses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li