Fins a 226 apel·lacions al Síndic

0
554

D’aquestes, el percentatge més destacat (el 30% del total) van ser apel·lacions relacionades amb les polítiques socials, i dins d’aquest àmbit hi van tenir una especial incidència els serveis socials i la salut


El Síndic de Greuges va iniciar l’any passat un total de 226 actuacions a l’Alt Empordà (113 queixes i 113 consultes), tot i que cap va ser d’ofici. D’aquestes, el percentatge més destacat (el 30% del total) van ser apel·lacions relacionades amb les polítiques socials, i dins d’aquest àmbit hi van tenir una especial incidència els serveis socials i la salut. Així es desprèn de l’informe anual 2020 que el Síndic acaba de lliurar al Parlament.

Analitzant les dades per pobles, on es van iniciar més actuacions és a Figueres (86), Roses (15), Castelló d’Empúries (18), Vilafant (11) i Llançà (9). I el 96% dels interlocutors van ser persones físiques. Però la majoria de tramitacions es van activar per la via telemàtica, ja que a causa de la covid-19, l’any passat l’equip de Rafel Ribó només es va poder desplaçar un cop a Figueres (el 8 d’octubre, quan va iniciar 2 queixes i 2 consultes) i un a Roses (el 25 de novembre, quan va iniciar 4 consultes i 3 queixes).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li