Fil a l’agulla per posar càmeres a la zona oest

0
633

Els útims incidents al barri de Sant Joan i la polèmica per les agressions que van patir agents dels Mossos d’Esquadra han accelerat el fet que l’Ajuntament de Figueres desencalli el projecte de videovigilància per a la zona oest de la ciutat. En aquest sentit el ple de dijous va donar llum verda a aquest pla que preveu executar-se abans de mig any. Es començarà per instal·lar i posar en marxa tres càmeres al carrer Ramon i Cajal _un dels punts calents _ i més endavant es preveu col·locar quatre càmeres més a l’encreuament del carrer Avinyonet amb la carretera de Llers.
El primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, confia que aquesta inversió de 140.000 euros que farà l’Ajuntament vagi acompanyada de més “col·laboració” de la resta d’estaments implicats en la problemàtica.
El projecte va arribar al ple després dels últims incidents al barri que han fet que Interior instés a l’Ajuntament a desencallar el tema de les càmeres, tal com han reclamat insistentment Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. I és que el pla es va començar a tramitar fa un parell d’anys i després es va aparcar políticament. Els aparells es col·locaran en punts elevats i “discrecionals” per evitar actes vandàlics i dissuadir delinqüents. L’objectiu últim és identificar els clans que cultiven i trafiquen droga al barri, segons va explicar abans del ple el regidor de Seguretat. Figuerés té unes 18 càmeres en altres punts de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li