Figueres vol comprar el cinema Las Vegas, llogat a Ventura Pons

0
2176

L’Ajuntament aprova una reserva de 200.000 € per participar en les obres de reforma de l’antiga sala, que ja han començat


 

L’Ajuntament de Figueres estudia comprar l’antic cinema Las Vegas amb l’objectiu d’incorporar-lo a la xarxa d’equipaments de la ciutat i evitar que es perdi, com ha passat, per exemple, amb la Sala Edison, ubicada al mateix carrer St. Pau. De fet, aquesta sala ja fa dies que és notícia perquè el director i guionista català Ventura Pons la va llogar fa mesos amb l’objectiu de rehabilitar-la i dividir-la en quatre sales dedicades principalment a projectar pel·lícules en català i en versió original subtitulada. Pons esperava poder-hi projectar el film que va gravar fa uns mesos a la ciutat, Miss Dalí, que s’estrenarà a final d’any però que sembla que no serà possible, tot i que les obres ja han començat. Per ara, els operaris ja han netejat l’espai i hi han instal·lat una gran bastida per començar les obres interiors.

Per la seva banda, l’Ajuntament va aprovar dijous passat en un Ple extraordinari una modificació de crèdit per destinar part dels diners previstos pel projecte del nou pavelló (que preveuen licitar l’any vinent) a finançar les obres. Felip ha explicat que Pons calcula que la reforma costarà uns 700.000 euros i que el govern preveu invertir-n’hi 350.000. De moment, ja s’ha fet una reserva de 200.000 euros i en les pròximes setmanes s’acabarà d’enllestir el conveni que ha de regular l’aportació i el futur de l’equipament.

Tot i que l’Ajuntament ha aprovat aquestes mesures amb crítiques de l’oposició -C’s i el PSC no veuen amb bons ulls que s’inverteixin diners públics en un equipament a mans privades-, Felip assegura que l’equip de govern creu fermament en el projecte i hi veu l’oportunitat d’aconseguir un espai de mig format per a usos públics. De fet, la intenció és utilitzar-lo mentre durin les obres de rehabilitació del teatre El Jardí i per fer-hi congressos i activitats educatives. Felip no descarta tampoc que, si els treballs avancen a bon ritme, s’hi pugui celebrar el Festival Còmic, que es fa per Setmana Santa.

LA CLAU DEL PROJECTE. L’opció de compra s’inclourà al document de col·laboració que establirà, també, l’aportació econòmica. Segons Felip, una primera valoració estima que l’espai, sense les obres, costaria un milió d’euros, “un import perfectament assumible per l’Ajuntament en dues o tres anualitats”. Si el projecte prospera, el consistori posarà a lloguer l’equipament, que gestionarà Pons, “la clau del projecte”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li