Figueres treballa per soterrar tot el cablejat elèctric i telefònic de la ciutat

0
927

El Ple va haver d’aturar les fitxes dels llocs de treball de la Guàrdia Urbana per diversos informes negatius


L’Ajuntament de Figueres vol eliminar tot el cablejat aeri de la ciutat. La idea és acabar soterrant totes les línies per millorar la imatge i la seguretat de la trama urbana. En aquest sentit, el grup municipal de Ciutadans va aprofitar el Ple ordinari del mes de juliol, que es va fer la setmana passada, per presentar una moció específica. El text es va aprovar per unanimitat.

El partit liberal demanava específicament que s’eliminin els pals i cablejats elèctrics i telefònics. Des del Govern, el vicealcalde i responsable de Seguretat, Acció Cívica i Barris, Pere Casellas, es va mostrar favorable a la proposta i va recordar que ja s’hi està treballant. Concretament, va explicar que a les reformes que s’estan fent, com per exemple la del carrer Col·legi, ja s’està eliminant el cablejat aeri, i que a les millores de façanes subvencionades pel consistori també s’obliga els propietaris a retirar tots els cables i fils.

LA CÚPULA DEL JARDÍ. L’ordre del dia també incloïa un dictamen relatiu a aprovar inicialment una modificació de crèdit per executar el projecte de Modernització i gestió sostenible del Teatre Jardí. Es tracta d’un projecte finançat pel fons europeu Next Generation. Aprofitant l’avinentesa, a instàncies d’una pregunta de la regidora Elisabet Guillén (Cs), l’alcaldessa, Agnès Lladó, va explicar que aquest estiu s’executarà la recuperació del trencadís de la cúpula del teatre. El projecte té un pressupost d’uns 40.000 euros.

FI DEL CONVENI PER RECOLLIR ANIMALS. D’altra banda, el regidor de Junts per Figueres Miquel Fernàndez va demanar com estan les gestions relatives al centre de protecció i adopció d’animals de l’Alt Empordà, després que la licitació del contracte d’obres quedés deserta i l’Ajuntament anunciés la seva voluntat de desvincular-se del conveni. La regidora de Medi Ambient, Sònia Trilla, va confirmar: «El punt en què està l’Ajuntament és exactament el mateix en què estava: el 31 de desembre s’acaba el conveni que tenim amb el Consell Comarcal i no el renovarem». No va voler avançar, però, quina és la idea del Govern municipal.

LA GUÀRDIA URBANA. En un Ple marcat per les reivindicacions a fora de la sala, l’Ajuntament va haver de tirar enrere (no ratificar) els acords de la mesa general de negociació que havien de permetre crear cinc nous llocs de treball per a la Guàrdia Urbana i modificar el conveni col·lectiu i les condicions laborals dels professionals, a causa dels informes desfavorables.
Cs es va absentar de la sala perquè no ha pogut participar en la mesa de negociació; Junts per Figueres també va criticar la gestió que el Govern municipal ha fet del tema («el que no és normal és aquesta dilatació temporal tan llarga que indica que no es fan les coses com caldria», va dir Manel Rodríguez), i els regidors no adscrits també van lamentar que ara s’ha de tornar a començar tot el procés des de zero.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li