Figueres tindrà servei de recollida de la fracció orgànica a partir del juliol

0
774

La ciutat pagarà aquest any a l’abocador comarcal una taxa de 3 milions d’euros, en part pel model de recollida 


A aquestes alçades Figueres encara no ha resolt el tema de la recollida de la fracció orgànica. Un servei que ja està implantat a molts municipis i que no tenir-lo, entre d’altres coses, suposa engruixir considerablement la taxa de l’abocador comarcal. Sembla, però, que aviat hi haurà solució. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va anunciar, dimarts de la setmana passada, que la licitació de la recollida de la fracció orgànica es farà al juny i amb la resta de les escombraries i la deixalleria es preveu fer-ho a finals d’any.

Agnès Lladó va respondre sobre aquests temes durant la presentació dels comptes de l’empresa plurimunicipal Fisersa. L’alcaldessa va dir que continuen treballant per trobar «el millor model possible» que permeti «poder fer el canvi necessari per donar el millor servei». També va afirmar: «Hem de recordar que estem assumint el cost d’un servei que no repercuteix en els ciutadans i que suposaria un augment del 40% en les factures, però no ho fem perquè no s’està donant el servei que pertoca».

Pel que fa al servei de recollida d’envasos, s’adjudicarà el mes de maig per tenir-ne una gestió directa, i la fracció d’orgànica, al juliol. En aquest sentit, Lladó va dir que no és admissible que una ciutat de més de 45.000 habitants no disposi d’aquest servei i que això suposa que l’any passat s’haguessin de pagar 2,4 MEUR en concepte de taxa d’abocador. Aquest any seran gairebé 3 MEUR i aquí hi té un paper important la fracció orgànica: «d’aquí la urgència», segons l’alcaldessa. Mentrestant, es continua amb la roda de reunions per trobar el «millor model».

ELS COMPTES DE FISERSA. L’alcaldessa va comparèixer en roda de premsa a la seu de Fisersa, juntament amb el gerent de l’empresa, Lluís Martínez, i el conseller delegat, Pere Casellas. Va ser poc després de finalitzar el consell d’administració de la companyia plurimunicipal, on es van aprovar els comptes del 2021.

Fisersa va tancat l’exercici anterior amb un resultat positiu de 333.717 euros, 140.000 dels quals provenen de la gestió de l’ERTO per la pandèmia. A més, l’import net de la xifra de negocis ha passat dels 5,9 MEUR del 2020 als 7,2 MEUR de l’any passat.

El conseller delegat de Fisersa, Pere Casellas, va dir que, tot i que l’empresa té habitualment beneficis, se solen situar a l’entorn dels 150.000 euros i que l’increment d’aquest 2021 s’ha d’atribuir a una «bona gestió» i a «l’eficiència econòmica», que «revertirà» en els ciutadans. Casellas va remarcar: «Per trobar xifres similars ens hauríem de remuntar al 2014, quan hi va haver 287.882 euros».

Tant Casellas com Lladó, a més, van valorar positivament la incorporació dels serveis d’enllumenat públic i neteja viària que, segons van dir, han millorat significativament des que s’han municipalitzat. Casellas, a més, va dir que Fisersa continuarà creixent amb la incorporació de més personal per a la gestió de la neteja. D’altra banda, i des de fa uns mesos, l’empresa gestiona també el sanejament en alta de l’Albera, a través de la participació del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li