Figueres signa amb 150 ciutats europees un pacte per reduir les emissions de CO2

0
1129

Figueres s’ha convertit en membre del Covenant of Mayors, després de la posada de llarg que s’ha fet de la iniciativa mediambiental. L’acte ha tingut lloc, aquesta tarda al Parlament europeu de Brussel•les amb la participació de l’alcalde de Figueres, Santi Vila. El Covenant of Mayors (Pacte d’Alcaldes) és un pacte de 150 ciutats de l’àmbit europeu, les quals es comprometen a reduir en un 20% les emissions de CO2 l’atmosfera abans de 2020.

Entre les ciutats destaquen la presència de París, Madrid, Munic, Londres i moltes més, fins arribar a la representació dels 27 països membres de la UE. “Aquest pacte d’alcaldes és una oportunitat perquè les ciutats i pobles d’arreu puguem emprendre polítiques mediambientals amb garanties. És molt important que la UE ens recolzi en tots els àmbits”, explica Vila

Figueres ha estat inclosa en aquesta iniciativa pionera per polítiques mediambientals que ha engegat en els darrers mesos. Prova d’això en són la incorporació del primer bus elèctric de Catalunya a la flota de TMF -que entrarà en servei en les properes setmanes-; el lideratge figuerenc en la creació de la Xarxa Mediambiental de l’àrea urbana de Figueres, que treballa de manera mancomunada diferents polítiques ambientals; en la redacció d’una ordenança d’energies alternatives, la qual es finalitzarà al llarg d’aquest any; o, entre d’altres, la voluntat de construir un barri ecològic i sostenible en els terrenys que s’alliberin amb el trasllat de l’actual depuradora.

Encara sobre energies alternatives, i vinculat al Covenant of Mayors, Figueres ha estat designada per liderar la primera fase del Imagine, un projecte europeu integrat per 12 ciutats en què es treballa amb l’objectiu d’una comunicació eficient de bones pràctiques mediambientals.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li