Figueres s’entrebanca amb el jazz

0
708

“Volem que els ciutadans de Figueres i els visitants s’entrebanquin amb el jazz.” Amb aquestes paraules va definir divendres el president de Joventuts Musicals de Figueres, Gerard Valverde, l’objectiu de la 22a edició del Festival de Jazz de Figueres, el segon de la segona etapa del certamen, després d’una aturada, i que arribarà a la ciutat el cap de setmana de Sant Joan, del 24 al 26 de juny. Valverde va explicar, en la presentació del festival, que l’objectiu d’aquest any “és acostar el jazz a la població, amb concerts i activitats de diferents formats i en diversos espais del carrer”. “Volem que la gent que passegi per Figueres s’entrebanqui amb el jazz, que se’l trobi”. Per aquest motiu, als concerts de pagament s’hi uneix també una generosa oferta de concerts i ballades gratuïts repartit per carrers, places, terrasses i bars de la ciutat.
El programa de la 22a edició del festival s’obrirà divendres amb la Mostra Jove de Jazz, que va néixer l’any passat amb l’objectiu d’oferir l’oportunitat als joves músics de jazz de la comarca de mostrar la seva feina, amb la participació d’alumnes de les escoles de Música Moderna de Girona, amb la formació Girona Marxing Band; de la Flauta Màgica de Figueres, de la Jonquera, i de Sant Gregori, amb la Happy Jazz Band. El mateix dia, Mathew Simon Quartet, al bar de la Cate, i Blues Prisioners, a la cerveseria El Dynàmic, completaran l’oferta de concerts oberts al públic del primer dia.
Dissabte, el festival continuarà omplint el carrer de jazz amb una ballada de Lindy Hop a la plaça de les Patates, enguany a càrrec de Tom Savage Band. També hi ha programat un concert de la jove banda de Girona Sunset Rythm Kings a la Sidreria Txot’s.
Les propostes gratuïtes clouran diumenge al migdia amb una novetat: un concert vermut a la plaça de les Patates, a càrrec del grup Jazzcare All Stars, que retrà homenatge al gran Louis Armstrong.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li