Figueres s’apunta a la fórmula del pinso anticonceptiu per controlar la xifra de coloms

0
1177

En el ple ordinari del juliol, ERC va presentar una mociĂł en què proposava aquesta mesura, un text avalat pel PSC i CExF i amb el suport del PP i C’s


La superpoblació de coloms i els problemes que això genera a la ciutat de Figueres han estat motiu de moltes queixes que han derivat, fins i tot, en campanyes de recollides de firmes. En el ple ordinari del mes de juliol, el grup d’ERC va presentar una moció en què proposava la utilització de pinso anticonceptiu per controlar la població d’aquestes aus urbanes. El text estava avalat pel PSC i el grup de CExF. Hi van donar suport el PP i també els regidors de C’s. El PDeCAT i la CUP van votar en contra i els tres regidors no adscrits es van abstenir.

El text de la moció llegit per la portaveu d’ERC, Agnès Lladó, denunciava l’excés de coloms en diferents punts de la ciutat, un fet que crea problemes a veïns de la ciutat. I és que en espais reduïts del nucli urbà, els coloms generen acumulacions d’excrements i plomes, un fet que pot crear problemes de salut per a les persones. Un altre tema que defensava el document de la moció és la despesa econòmica que generen els coloms en el manteniment de patrimoni i en el mobiliari urbà de la ciutat. I és que els excrements actuen com a òxids, en monuments, bancs o enllumenat per posar alguns exemples.

El sistema proposat i que s’hauria d’aplicar segons el resultat de la moció és pinso recobert amb nicarbazina que actua com a anticonceptiu. Actualment només hi ha una empresa que comercialitza aquest producte i ho fa sota la marxa Ovistop. Ajuntaments com el de València i Alacant asseguren que han implementat amb èxit aquest sistema. El pinso anticonceptiu també s’aplica a Barcelona i altres municipis catalans com Ripoll, Cassà de la Selva, Arenys de Mar, Vilafranca del Penedès i Solsona.

El PDeCAT va votar en contra de la moció i va argumentar prèviament que no veia clara la mesura. A més, des de no fa encara un any, Figueres té un conveni amb el Servei de Control de Mosquits per fer front a les diverses plagues urbanes, entre les quals hi ha la dels coloms. L’equip de govern del PDeCAT va apostar per veure els resultats d’aquesta externalització del servei abans d’aplicar altres mesures.

Durant el debat de la moció es va posar sobre la taula si els experts del Servei de Control de Mosquits consideraven incompatible el sistema del pinso anticonceptiu amb les accions de control que es fan actualment. Va quedar clar que el director del Servei, Eduard Marquès, no ho considerava incompatible. Unió va proposar que les actuacions contra la plaga es fessin en un àmbit comarcal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li