Figueres rep 1,3 M€ de fons europeus per la Casa Dalí

0
1489

L’objectiu és que es pugui visitar la casa natal del geni empordanès a finals del 2021 


 

La subvenció europea per la segona fase de la rehabilitació de la Casa Natal de Dalí ja és un fet. El Diari Oficial de la Generalitat va publicar la setmana passada l’adjudicació de l’ajut del pla Feder per valor d’1,3 milions d’euros. Precisament pocs dies abans de cessar com a tinent d’alcalde, el regidor Manuel Toro feia públic que signava «amb enorme satisfacció» l’acceptació de la subvenció per part de l’Ajuntament de Figueres.

La partida procedent dels fons europeus servirà per a la museïtzació i l’obertura de l’edifici situat al número 6 del carrer Monturiol. Això permetrà que l’inici de les obres no hagi d’aturar-se un cop finalitzada la primera fase i es puguin encadenar totes les actuacions fins al final de l’obra.

Precisament, en la darrera junta de govern del mandat anterior _després de les eleccions_ es va procedir a l’adjudicació de les obres de la primera fase de la casa Natal. L’encàrrec és per a l’empresa Arcadi Pla per un cost d’1.026.567 euros. Està previst que els treballs durin un any.

LES ACTUACIONS. L’objectiu és que la Casa Natal de Salvador Dalí pugui obrir al públic a finals del 2021. Abans, caldrà reforçar l’estructura de tot l’edifici, habilitar l’entrada i l’escala fins a l’entresol i fer canvis en la distribució dels espais interiors. Al pis on va viure Dalí es mantindran els envans igual per conservar l’espai al màxim. Els continguts del projecte de la casa on Dalí va viure fins als 7 anys es continuen redactant sota la supervisió de la direcció del Museu de l’Empordà amb Eduard Bech al capdavant. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li