Figueres renuncia a comprar el pis on va viure Dalí de jove

0
1562

Es donen de baixa dues partides de 250.000 euros que es destinaran ara a actuacions urbanístiques i d’asfaltatge


L’Ajuntament de Figueres va aprovar en un ple extraordinari, dimecres passat, donar de baixa dues partides per valor de 250.000 euros per a l’adquisició del pis on va viure Dalí de jove. La modificació de crèdit també afecta altres actuacions com ara el projecte del carrer Avinyonet o l’arranjament de la plaça del Turó Baix amb una suma total de 330.000 euros.

Els diners es destinaran majoritàriament a un pla d’asfaltatge de voreres (101.000 euros), una inversió en un sistema d’informació territorial (66.000), l’adquisició de vehicles (25.000 euros), la senyalització viària (48.000) o un projector per al teatre (40.000).

El vicealcalde, Pere Casellas, va justificar que la compra del pis de Dalí no era una prioritat per l’actual equip de govern i va afegir que primer calia acabar la reforma de la casa natal. La voluntat per adquirir l’immoble va néixer de l’anterior equip de govern del PDeCAT, amb l’objectiu de lligar-ho amb la museïtzació de la casa on va néixer el geni, que ja s’està rehabilitant. El pis de la discòrdia és l’habitatge on es va traslladar la família del geni empordanès quan aquest tenia només 8 anys. Forma part de l’anomenada casa Mas Roger, que va dissenyar l’arquitecte Josep Azemar, i per les seves parets hi van passar personalitats com Lorca o Buñuel. En aquest pis hi va pintar alguns dels seus primers quadres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li