Figueres reforça la brigada de Protecció Civil i ja hi ha una quarantena de voluntaris

0
757

Figueres ja ha tingut el servei dels voluntaris de Protecció Civil en dos esdeveniments a la ciutat des de principis d’any. La primera tasca va ser per Sant Josep, durant la Fira del Brunyol, quan es va veure per primera vegada membres de Protecció Civil regulant el trànsit. L’altra presència destacada ha estat recentment, durant les Fires i Festes de la Santa Creu.
El president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Figueres (AVPC), Josep M. Sais, ha explicat que durant els dies de la Santa Creu hi havia una mitjana de 7 o 8 voluntaris diaris. Sais fa balanç positiu de les primeres actuacions i també ha anunciat que d’ara al mes de setembre sortirà una nova fornada de voluntaris que ja tindrà la formació de la Direcció General de Protecció Civil. Es tractaria d’una vintena de persones més.

els perfils. Sobre el tipus de persona que decideix fer-se voluntari en aquest àmbit de la seguretat ciutadana, Sais explica que “hi ha molta diversitat de professions i de tarannà. Ens podem trobar amb un fotògraf, un advocada, un jardiner, i pensaments molts diferents”. Malgrat que ara ja es compti amb una quarantena de voluntaris oficials, també és cert que no tots estaran disponibles quan se’ls demani la col·laboració. És per això que l’Associació crida els membres i en funció de la seva constància se’ls té més o menys en compte. Sais diu que “amb aquelles persones que has trucat una vegada i ja han vingut hi pots comptar i d’altres que t’han dit que no podien per incompatibilitat professional, per exemple, ja els poses a la reserva”. Amb la creació i el reconeixement de la figura dels voluntaris i la cobertura oficial que es dóna a la brigada, l’Ajuntament té la possibilitat de comptar amb un suport important en casos d’emergències. També es poden fer altres requeriments als voluntaris ja siguin de tipus logístic o administratiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li