Figueres recupera la figura del ‘sereno’ i tindrà 9 agents de convivència nocturns

0
670

L’equip de govern anuncia la mesura amb l’objectiu de reforçar la seguretat durant la franja de nit


 

Noves eines per lluitar contra l’incivisme i la sensació d’inseguretat a la ciutat. Figueres tindrà la figura del «sereno», és a dir, un vigilant que patrulla a les nits i alerta la policia en casos que la situació ho requereixi. L’equip de govern ha presentat aquest dilluns la mesura, que té com a objectiu «reforçar la seguretat amb proximitat a la franja de nit».

En total es contracten nou persones, que ja s’estan preparant, i que realitzaran les tasques d’agents de convivència nocturns. D’aquestes contractacions, set seran per cobrir les places d’agents i dues, per a la coordinació. Els participants seleccionats són set homes i dues dones. Aquests nous contractes són possibles pel programa Treball i Formació, que és una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu amb la finalitat de contractar i formar diferents col·lectius de persones en situació d’atur per a projectes municipals. El contracte laboral té una durada d’un any a jornada completa i l’Ajuntament aporta un terç del cost de la contractació.

Els agents de convivència nocturns patrullaran cada nit per la ciutat. Aniran uniformats i portaran una ràdio per avisar la Guàrdia Urbana. Faran funcions d’intermediació amb la Guàrdia Urbana, des de detectar incidències a la via pública, reduir la presència de vehicles abandonats, aconseguir que els establiments d’oci nocturn vetllin pel descans dels veïns, millorar la neteja de l’espai públic, informant de la correcta gestió de residus, i augmentar la capacitat de resposta de la Guàrdia Urbana per a una ràpida detecció de problemàtiques.

PROXIMITAT. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va declarar que «la seguretat és una prioritat per al govern, i per això hi destinem tots els esforços. I ho fem a partir del programa Treball i Formació, amb la finalitat de contractar i formar diferents col·lectius per dur a terme diferents projectes a l’Ajuntament de Figueres. Gràcies a les actuacions de proximitat, prevenció i mediació podrem millorar la seguretat de la ciutat dia a dia».

Per la seva banda, el vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, va afegir que «l’objectiu és que la presència d’aquests agents de convivència faci que la gent es comporti millor». També creu que seran «una eina al servei dels figuerencs i les figuerenques, que se suma a la contractació de 22 nous agents de la Guàrdia Urbana». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li