Figueres, punt i seguit

0
1497

Per Nadal de l’any passat sortíem d’una vaga del servei de recollida d’escombraries que havia deixat la ciutat de potes enlaire, el govern municipal patia les turbulències pròpies de l’aritmètica que va sortir de les urnes, i el pressupost del 2017 semblava en aquell moment una missió impossible, fins al punt que no es va poder aprovar fins a la meitat de l’exercici. La situació exigia prendre decisions _algunes difícils i traumàtiques_, assumir responsabilitats i, sobretot, reforçar el lideratge polític de la ciutat. Un any després, avui l’Ajuntament de Figueres ja té aprovat el pressupost de 2018 per majoria absoluta, tot i que l’equip de govern només el formem 5 dels 21 regidors del consistori.

Aquesta és una bona notícia de la qual ens hem de felicitar i, des d’aquestes línies, vull agrair la complicitat i la col·laboració dels grups municipals d’ERC, PP, Compromís per Figueres i els tres regidors no adscrits (Manuel Toro, Núria Galimany i Diego Borrego) per haver facilitat, amb el seu vot a favor o l’abstenció, que avui tinguem uns pressupostos aprovats per una sòlida majoria. És evident que, en molts temes, defensem posicions antagòniques, però no és menys cert que la gran virtut de la política és la capacitat de generar consensos.

Per al govern del PDeCAT, la important aprovació pressupostària de dimecres passat és només un punt i seguit. Hem de seguir transformant Figueres en un millor lloc per viure-hi. D’això van els pressupostos, que per cert incorporen una partida específica de 200.000 euros en inversions que decideixen els mateixos veïns i veïnes per mitjà d’un sistema participatiu. Però com a alcaldessa assumeixo també sense complexos els reptes de la modernitat, que passen per la competitivitat econòmica, la diversitat social, la lluita contra la pobresa i la sostenibilitat ambiental. A ningú se li escapa que la bretxa de les desigualtats és un desafiament per a la ciutat.

És per això que una vegada ja tenim aprovada l’eina principal per desenvolupar les polítiques municipals al llarg de l’any, cal anar un pas més enllà i la meva voluntat, al llarg del primer trimestre que ara encetem, passa per consensuar tres grans pactes de ciutat: lluita contra la pobresa, educació i cohesió social. Volem una ciutat que generi prou riquesa i recursos per jugar un paper central com a motor de l’economia; que fomenti una societat lliure, culta i educada; generadora i captadora de talent; i amb els mateixos drets i deures per a tothom, visqui al barri que visqui. Ara ens toca, entre tots, treballar perquè aquests desitjos es compleixin en realitat el 2018. Molt bon any a tothom!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li