Figueres, protegida per la nova llei de contractes de lloguer

0
772

La ciutat és mercat tens i per això es rebaixaran els preus que estan per sobre el mercat i es congelaran els situats per sota


 

Els nous contractes de lloguer ja estaran subjectes a la «Llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge», aprovada pel Parlament. La declaració automàtica de mercat tens s’estén a 61 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha Figueres.

En aquestes zones amb falta d’habitatge assequible, el cost del lloguer queda vinculat a l’Índex de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. D’una banda, els nous contractes s’hauran de cenyir al preu/m2 de referència. De l’altra, en cas que l’immoble hagi estat arrendat per sota del preu de referència durant els darrers 5 anys, la llei impedeix que el propietari n’apugi el lloguer. Per tant, la nova norma rebaixarà els preus que ara estan per sobre de l’Índex i, a més, congelarà els que s’hi situen per sota. L’incompliment de la nova regulació pot suposar multes de fins a 90.000 euros. 

AJUTS. L’Ajuntament ha obert la convocatòria de subvencions per rehabilitar, reformar o millorar habitatges destinats a lloguer social. S’hi destinen 109.500 €. Els ajuts seran per habitatges de residència habitual i permanent amb un mínim d’un període de 5 anys a la borsa de mediació per al lloguer social. La subvenció serà del 70% i d’un màxim de 15.000 € per habitatge.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li