Figueres presenta les propostes del nou POUM als membres del Cercle Euram

0
871

«No ens podem permetre els passos a nivell. Ens parteixen la ciutat, no ens permeten créixer com volem i, a més, generen problemes de segurat. El soterrament és vital», va dir l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, present a la reunió


Els membres del Cercle Euram van conèixer el dilluns de la setmana anterior les propostes del nou Pla d’OrdenaciĂł UrbanĂ­stica Municipal (POUM) que es portarĂ  al ple municipal el 26 de juliol per a la seva aprovaciĂł inicial. En aquest sentit, un dels aspectes que va generar mĂ©s interès van ser les propostes que preveu el nou POUM per a les infraestructures ferroviĂ ries. Concretament, el POUM proposarĂ , de manera provisional, el soterrament del traçat actual de la via del tren al seu pas per Figueres, amb una inversiĂł molt menor, d’uns 15 milions d’euros —l’opciĂł plantejada pel Ministeri de Transports tĂ© un cost d’entre 60 i 70 milions—, que resoldria la ferida oberta que representen les vies del tren i els passos a nivell. «No ens podem permetre els passos a nivell. Ens parteixen la ciutat, no ens permeten crĂ©ixer com volem i, a mĂ©s, generen problemes de seguretat. El soterrament Ă©s vital», va dir l’alcaldessa de Figueres, Agnès LladĂł, present a la reuniĂł.

Durant la presentació, el director d’Urbanisme, Camil Cofàn, va recordar que el POUM vigent és del 1983 i que en aquests gairebé 40 anys s’hi han fet 92 modificacions, 66 plans especials i 11 plans parcials urbanístics. «Si no hagués estat ben fet, no hauria durat fins ara», va dir.

Altres punts de l’exposició van tocar les anelles viàries, un nou accés des de l’AP-2 a la zona del Castell, els condicionants d’inundabilitat o el potencial creixement poblacional.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li