Figueres organitza visites en busos gratuïts per a turistes del sud de França i de la costa

0
2141

Els visitants arribaran amb un guia, rebran informació i material promocional, i tindran tot el dia per visitar la ciutat


 

Facilitar l’arribada a Figueres dels turistes que s’allotgen a la Costa Brava Nord, i de turistes i residents al sud de França. Aquest és el principal objectiu del nou projecte de promoció turística i comercial «Figueres, as you like!» o, en francès, «Figueres, comme vous l’aimez». Es tracta d’una campanya impulsada per l’Ajuntament, en coordinació amb l’Associació Comerç Figueres i l’empresa Turisme Imaginari, que és cofundadora del GIGS Girona (Girona Guide Services).

La iniciativa consisteix a posar quatre autocars setmanals gratuïts, dos dels quals sortiran de l’Escala i els altres dos, de Sant Cebrià de Rosselló (Catalunya del Nord). Més concretament, els dilluns i els dimecres sortiran els busos (especialment logotipats per a l’ocasió) de l’Escala (8.45 h). Aquesta línia farà un recorregut pels càmpings de Sant Pere Pescador i, a les 10 h, farà parada a Roses. I els dimarts i els dijous la línia sortirà de Sant Cebrià de Rosselló (8.45 h) i pararà a Perpinyà.

Durant el trajecte, els usuaris (que rebran una xapa o un adhesiu identificatiu) aniran acompanyats d’un guia que els explicarà tot el que poden trobar a Figueres. Quan arribin aquí (cap a les 10.30 h), començaran la ruta «Un dia a Figueres». Baixaran a davant de la Torre Galatea i el mateix guia els acompanyarà des del Museu Dalí fins a l’Oficina de Turisme de la Casa Empordà (passant per la plaça de l’Església, la plaça de l’Ajuntament i els carrers Peralada, Germanes Massanet i Monturiol). Allà, faran un tast de vins de la DO Empordà, i rebran més informació sobre la ciutat i una bossa amb material promocional. I els visitants tindran tot el dia (els busos marxaran a les 17 h) per fer el que vulguin a la ciutat, amb el consum que això representarà per als negocis locals.

UNA APROXIMACIÓ REAL. En el marc del projecte també s’organitzaran activitats complementàries com ara visites guiades per altres equipaments, petits concerts a les principals places a l’hora de dinar, una visita especial al castell de Sant Ferran (qui la vulgui fer, s’hi podrà desplaçar amb el mateix bus), tallers familiars en diversos espais, o activitats específiques amb motiu de l’Any del Turisme Cultural. A més, els visitants podran gaudir de descomptes en diversos comerços.

La iniciativa, que es posarà en marxa el 9 de juliol i es mantindrà activa fins al 31 d’agost, tindrà un cost de gairebé 30.000 euros, que assumirà íntegrament l’Ajuntament figuerenc. L’objectiu final és apostar per un turisme de qualitat, i aprofitar l’època de màxima afluència turística per potenciar el comerç, els museus i la restauració local. I per aconseguir-ho ja compten amb la col·laboració dels ajuntaments i les oficines de turisme dels pobles des d’on surten els busos, i també dels càmpings de la costa, que disposaran de fullets informatius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li