Figueres no pot aturar la instal·lació de l’antena al Rally Sud però farà pressió

0
1522

Movistar ja té la llicència per aixecar la polèmica infraestructura


A principis d’aquest mandat el govern quadripartit va poder aturar la instal·lació de la polèmica antena de telefonia mòbil al Rally Sud. Un tràmit que s’havia iniciat abans de les eleccions municipals. Ara, però, la situació ha canviat i el conflicte veïnal ha ressorgit. L’Ajuntament s’ha vist obligat a donar la llicència d’obra perquè l’estructura de 40 metres s’aixequi a poca distància de les finestres de diversos edificis i al costat de l’escola M. Àngels Anglada i del CAP Josep Masdevall.

Ahir l’alcaldessa, Agnès Lladó, va parlar amb els veïns de la zona i davant dels mitjans va explicar que «s’han vist obligats i abocats» a atorgar la llicència. En cas contrari, va dir Lladó, «ens haurien pogut acusar de prevaricar». Al juny es va aprofitar l’escletxa de la manca d’urbanització del solar per deixar en suspens la llicència però ara la vorera pendent ja està acabada.

L’alcaldessa va subratllar que s’oposen de totes totes a l’antena de telefonia i així ho va manifestar també als veïns. Lladó va explicar que la llei de telecomunicacions del 2014 deixa els ajuntaments «totalment desemparats» a l’hora de decidir on poden instal·lar-se aquestes antenes. És a dir, els consistoris no tenen competències en aquest aspecte i només poden suggerir espais on és més idònia la instal·lació d’aquestes infraestructures. En aquest cas es vol mediar i suggerir a Movistar, propietària de l’antena, altres ubicacions que no es trobin en zones consolidades de la trama urbana. Així s’ha fet amb una altra antena que s’està aixecant als voltants del cementiri, una de les zones de la ciutat adients per aquestes instal·lacions. De fet, l’Ajuntament va preveure fa anys zones per posar aquest tipus d’infraestructures.

LA PRESSIÓ. Lladó lamenta el poc marge que té l’Ajuntament en conflictes com aquest. Tot i això, l’alcaldessa va assegurar que no es quedaran amb «els braços plegats» i que intentaran negociar amb Movistar perquè es replantegi la ubicació. També s’engegarà una recollida de signatures i s’anima «als veïns del barri i a tots els figuerencs a adherir-s’hi». El govern també vol aprofitar la redacció del nou POUM perquè les ubicacions d’antenes es puguin afinar millor. Una altra acció serà fer front amb el municipalisme i fer pinya per un canvi de llei i que els ajuntaments puguin dir la seva en qüestions com aquesta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li