Figueres necessita una sacsejada

0
938

La darrera setmana ha estat convulsa per la vila de Figueres: la visió romàntica del model de ciutat ha topat amb la visió del futur. El Romanticisme del segle XVIII ha topat amb la modernitat del segle XXI. Deu ser que alguns no volen que Figueres avanci?
Durant molts anys la idea del proteccionisme del patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat ha fet que edificis antics i vells siguin més rellevants que els nous, i això ha provocat una imatge decadent de la ciutat, en contra de la creació de grans inversions i projectes que convertirien la vila en un producte turístic atractiu i dinàmic, com altres ciutats properes a Figueres: Girona o Barcelona.
Però per canviar el model de Figueres fa falta valentia i lideratge, molt lideratge, per combatre les idees en contra del progrés i enfocades al passat. Els òrgans de Govern no han de deixar-se trepitjar per aquells que criden i fomenten un model antic de la ciutat. Un model que no potencia la ciutat del futur, del progrés i amb un fort atractiu turístic.
A Figueres li fa falta una forta sacsejada per ser una ciutat al món, i té moltes potencialitats per ser-ho, però evidentment necessita un canvi, un gir de 180º. Cal un centre de la ciutat atractiu, amb edificis nous i moderns, amb la possibilitat de ser un centre de negocis i amb un comerç potent que hi doni vida. En definitiva, una vila cosmopolita, dinàmica, viva i amb inversions potents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li