Figueres millora

0
1632

El nou servei de recollida de residus, deixalleria i neteja viària de la ciutat de Figueres, aprovat al Ple de dijous passat, representarà una posada al dia en tots els àmbits, una millora de qualitat i quantitat en el servei, i l’aposta més important del govern municipal per millorar la qualitat ambiental a la ciutat, que és en definitiva la qualitat de vida de tots els figuerencs.

En primer lloc, un dels canvis més importants que podrem veure a partir de la tardor seran més hores de neteja i d’escombratge dels carrers, amb noves màquines, i ampliació dels sectors i la freqüència de neteja.

En segon lloc, canviarà la capacitat dels contenidors -seran més grans- i hi haurà menys punts d’abocament. Per revertir la pràctica incívica d’abocament de trastos i mobles vells fora dels contenidors, es triplicaran les rutes diàries dedicades a la recollida de voluminosos i s’afegirà un nou servei de recollida d’emergència.

Una de les novetats més importants en relació amb la recollida de residus serà la recollida amb el sistema anomenat porta a porta a comerços, bars, i restaurants. Aquest sistema pretén evitar que els comerços traslladin els seus residus i els aboquin als mateixos contenidors que donen servei als veïns, i que sovint provoca que aquest restin plens durant el dia.

Eliminarem els contenidors soterrats al centre de la ciutat per aplicar un nou sistema de contenidors mòbils, que ja s’utilitza en els centres de les principals ciutats. Durant el dia no hi haurà contenidors per mantenir així molt més net l’espai públic i evitar les molèsties de contenidors plens al llarg del dia.

En resum, el futur servei que acabem d’aprovar i que podrà entrar en funcionament a partir d’aquesta tardor representarà un dels canvis més importants per Figueres dels últims 15 anys, un nou servei de neteja i recollida de residus que volem que els figuerencs se sentin seu i sigui un punt i seguit per continuar treballant per millorar Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li