Figueres licita les obres per habilitar un sender per a vianants a la plaça Terradellas

0
1723

Els treballs permetran construir un itinerari que creuarà la plaça en diagonal i acabar de reurbanitzar tot l’entorn


 

L’Ajuntament de Figueres ha tret a licitació la segona fase del projecte Mobilitat de Fluxos Turístics a Figueres-Casa Empordà, una macroactuació que vol dinamitzar la zona de l’Eixample i integrar-la al centre de la ciutat, aprofitant el trasllat de l’Oficina de Turisme a la plaça de l’Escorxador i l’arranjament de l’aparcament de la carretera de Llançà. L’objectiu del consistori és que els vehicles aparquin allà i, a través d’un recorregut per a vianants, passin per la plaça El·líptica i la plaça Terradellas per arribar al centre de la ciutat. Fa set mesos ja es va enllestir la primera fase, que va permetre millorar la imatge de la plaça Terradellas i reordenar-hi els accessos, i ara s’han activat els tràmits per adjudicar la continuació de les obres.

Més concretament, s’està licitant el Projecte d’adequació de l’itinerari de vianants entre la plaça El·líptica i la plaça de l’Escorxador. Fase 1B. Plaça Terradellas. El document preveu construir un sender que creuarà la plaça en diagonal, complementant el passeig que passa just per sobre de la riera. Això obligarà a redistribuir els espais de la plaça, inclosa la zona de jocs infantils, que s’ampliarà integrant-hi la plaça Ernest Lluch.

Paral·lelament, també es pavimentarà tot l’espai, s’adequarà un pas de vianants entre la plaça i la cruïlla del carrer Colom, i es reurbanitzarà tota la vorera perimetral entre els carrers Vilabertran i Sant Roc (perquè el mateix projecte considera que ara la plaça té “una calçada sobredimensionada entre el sauló i les façanes”, i deixa una vorera massa estreta).

Aprofitant els treballs, també s’actualitzaran tots els serveis de la zona: es millorarà la xarxa de clavegueram, s’instaurarà un nou sistema de sanejament d’aigua potable i de reg; es modernitzarà la xarxa d’enllumenat públic; i se soterraran els cables de serveis, que actualment són aeris. I per acabar, també es milloraran l’arbrat i l’enjardinat, així com el mobiliari urbà i la senyalització.

El projecte té un pressupost de licitació de 336.920,27 euros (una partida que ja està inclosa en el pressupost d’aquest 2017) i les empreses hi poden presentar ofertes fins al 6 de novembre. El període d’execució de les obres és d’uns quatre mesos i, si es compleixen els terminis previstos, els treballs començaran just després de les festes de Nadal i estaran acabats a finals d’abril.

APARCAMENT DISSUASIU. Tota aquesta actuació es complementarà amb la urbanització de l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà. En aquest cas, el projecte s’ha dividit en dues parts que avançaran a ritmes diferents. D’una banda, la setmana passada es va començar a arranjar el sector est, que ja és de propietat municipal. En un termini d’uns dos mesos, es pavimentarà el sorral que hi ha ara, s’hi plantaran fileres d’arbres per fer-hi ombra i s’hi senyalitzaran les places d’aparcament. I d’altra banda, l’últim ple de l’Ajuntament també va aprovar comprar el solar del sector oest _que és privat_ per 242.000 euros. Quan acabi el procés de compra també s’arranjarà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li