Figueres ja té un Ciutadà d’Honor

0
1109

L’Ajuntament ha nomenat Josep M. Bernils i Mach (Figueres, 1929) Ciutadà d’Honor, un reconeixement que s’atorga per segona vegada des de la creació del reglament d’honors i distincions, document que en els seu orígens va crear i redactar el mateix Bernils durant la seva etapa de funcionari municipal. La recent reforma d’aquest reglament ha servit per donar un relleu especial a aquesta figura.
En un acte celebrat dimarts passat al saló de sessions, en la més estricta intimitat per desig de l’homenatjat. Bernils va recollir de mans de l’alcalde, Santi Vila, i en companyia de la seva família, el diploma que l’acredita com a Ciutadà d’Honor de Figueres, una decisió presa amb el suport de tots els grups municipals.
En el seu discurs, Bernils va fer un repàs per la seva trajectòria com a cronista i historiador local, així com per la seva trajectòria com a funcionari de l’Ajuntament i va explicar els seus inicis en el món del periodisme local i la seva posterior carrera com a fundador de diferents publicacions figuerenques i col·laborador en diaris i revistes d’arreu del país.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li