Figueres guardona 42 persones per la seva implicació amb la Guàrdia Urbana

0
1605

Entre els distingits hi ha membres del cos, però també persones externes que hi han col·laborat


En el marc de la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana, que enguany s’ha fet a l’auditori dels Caputxins, l’Ajuntament de Figueres va lliurar ahir al matí 42 distincions i condecoracions a agents municipals que en l’últim any han excel·lit per alguna tasca o actuació.

Entre els guardonats hi ha els millors tiradors, els monitors d’educació viària, o els policies que han participat en més detencions o en els operatius més importants. Però també van rebre un reconeixement especial els tres agents que van participar en la detenció d’un home que havia agredit sexualment la seva fillastra (que tenia una disminució psíquica); els dos que van detenir un home que havia intentat violar una noia; els dos que van treure un home inconscient d’un incendi en un domicili, o el caporal que l’any 2010 va resultar ferit durant la detenció de dos cosins que conduïen sense tenir cap punt al carnet.

Paral·lelament, també es van lliurar felicitacions a l’encarregat de la Brigada d’obres de l’Ajuntament, dos sergents dels Mossos d’Esquadra i un vigilant de seguretat per la seva col·laboració i predisposició amb la Guàrdia Urbana. I es van atorgar tres medalles municipals de bronze a la constància en el servei (per als agents que enguany compleixen vint anys al cos), una medalla de plata (vint-i-cinc anys al cos) i dues d’or (trenta anys), així com tres medalles municipals de bronze al mèrit en l’exercici professional.

Durant els parlaments, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va recordar que enguany han reforçat la plantilla amb quatre agents que al setembre començaran la formació a l’acadèmia, han ascendit cinc agents a caporal i un caporal a sergent. I va reiterar que aviat tenen previst obrir noves convocatòries.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li