Figueres foragita els estornells cap als Aiguamolls de l’Empordà

0
1223

Durant el passat mes de novembre es van detectar a Figueres uns 8.000 estornells procedents del nord d’Europa i a principis de desembre en van arribar més exemplars procedents del sud a causa de les bones condicions climàtiques


L’Ajuntament de Figures, a través de la Unitat de Control de Plagues Urbanes (UCPU) de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, ha impulsat en les darreres setmanes diferents actuacions per al foragitament d’estornells. N’hi havia un gran nombre al centre de la ciutat, concretament al Parc Bosc.

Durant el passat mes de novembre es van detectar a Figueres uns 8.000 estornells procedents del nord d’Europa i a principis de desembre en van arribar més exemplars procedents del sud a causa de les bones condicions climàtiques, circumstància que va donar peu a la presència d’un total de 15.000 estornells a la ciutat. Davant la gran presència d’estornells, la Secció de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Figueres va detectar que l’acumulació d’aquests ocells generava un perill per a la salubritat pública per l’acumulació d’excrements i la possibilitat de transferir malalties infeccioses, així com generar molèsties als veïns per sorolls. A més, també es va detectar com els excrements dels estornells concentrats al Parc Bosc suposaven un risc per als vianants i deterioraven el paviment i el mobiliari urbà.

Per foragitar els estornells, l’Ajuntament ha emprat mètodes respectuosos amb la fauna mitjançant la utilització d’efectes sonors i lluminosos, facilitant que l’estol d’estornells present a la ciutat s’hagi desplaçat principalment en direcció als Aiguamolls de l’Empordà.

Durant les pròximes setmanes, la Unitat de Control de Plagues Urbanes (UCPU) continuarà treballant per reduir les molèsties dels ocells en altres llocs de la ciutat, com en els carrers Rocabertí, Ample, Panissars i Nou, i a la plaça de les Patates.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li