Figueres farà d’escenari de la 25a Schubertíada de Vilabertran

0
1338

El 13 i el 20 d’agost l’auditori Caputxins acollirà dos dels concerts de la programació del Festival 


Aquest estiu, el Festival de música de Vilabertran tindrà un nou escenari. En la 25 edició de Schubertíada, l’auditori Caputxins de Figueres acollirà dos dels concerts de la programació 2017.

Maria Canyigueral i el Quartet Gerhard són els dos joves intèrprets emergents que actuaran en aquest espai.

L’alcaldessa i regidora de Cultura del consistori figuerenc, Marta Felip, durant l’avançament de la programació, destacava que “fa temps que la Schubertíada i Figueres estan relacionades i amb motiu del 25è aniversari, hem volgut que tingui presència a la ciutat”. Aquesta iniciativa ve marcada per la idea de donar un èmfasi especial a l’estret lligam del festival amb la capital empordanesa. D’altra banda, el president de l’Associació Franz Schubert, Jordi Roch, va manifestar que el seu titular era “25 anys de Schubertíada, que té un gran mèrit perquè hem instistit en un format de festival molt orientat cap al romanticisme i el classicisme”, Roch afegia que la de Vilabertran és “una de les moltes Schubertíades del món”.

ELS CONCERTS. La pianista de Girona i resident a Londres, Maria Canyigueral, pujarà a l’escenari el 13 de juliol. La jove ha estat avalada per diferents premis a concursos internacionals i ha rebut crítiques molt positives del seu primer disc. Canyigueral mostrarà el seu tret característic amb obres de músics tan diferents com ara: Mompou, Beethoven, Granados, Schuman o Blancafort. D’altra banda, el 20 de juliol actuarà el jove Quartet Gerhard. Tot i només tenir set anys de carrera musical, està considerat un dels quartets amb més projecció del panorama actual. Arribarà a l’escenari de l’auditori Caputxins amb dos quartets profundaments romàntics de Schubert i Schuman.

ENTRADES. La venda de localitats i abonaments es fa a través de l’espai web del Festival, www.schubertiadavilabertran.cat. El preu de les entrades per dos concerts,a l’auditori Caputxins, és de 15 euros i ja han sortit a la venda. Un dels punts de venda és Joventuts Musicals de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li