Figueres es posiciona per acollir la seu de la companyia del ballarí Ángel Corella

0
765

Poder acollir la companyia d’un dels ballarins més importants del món com la Corella Ballet, que a més és una escola-residència que compta amb 70 ballarins, és una jugada que moltes ciutats voldrien aconseguir per tot el que significa de prestigi i repercussió.
Des de fa tres anys aquesta es troba a la Granja de San Ildefonso, a Segòvia, però des que el ballarí madrileny va explicar en una roda de premsa a Barcelona que els 1,2 milions d’euros que rep de la Junta de Castella i Lleó “són una bona xifra” però “que els considera insuficients” i que “caldria mirar altres sortides”, la possibilitat que aquesta aterri en territori català, i en concret a Figueres, torna a prendre força.
Tot i així, i després de les nombroses notes que han aparegut als mitjans als darrers dies en les quals ja es donava per fet, des d’alcaldia s’ha desmentit que hi hagi res definitiu.
La Corella Ballet està negociant aquests dies la seva residència un any més a Segòvia. Transcorregut aquest període (que ja descarta el 2011), caldria sumar els esforços econòmics de diversos ens (bàsicament l’Ajuntament i la Generalitat) per poder atraure el grup fins a la ciutat, ja que el pressupost que es manega -uns 3 milions d’euros-, seria impossible d’assumir íntegrament pel consistori.
Una altra de les necessitats que demana la companyia per poder recaure a qualsevol ciutat , en concret quan es refereixen a la part de l’escola que gestionen, és la presència d’un teatre. En aquest sentit, Figueres juga amb la base del teatre El Jardí i amb la futura remodelació del Convent dels Caputxins en un auditori de format mitjà (al requadre annex).
Un dels fets que poden afavorir la possible arribada del Corella Ballet a Figueres és l’amistat entre la família de l’alcalde, Santi Vila, i la del ballarí madrileny. I un altre, l’arribada de Convergència i Unió al govern de la Generalitat, que podria facilitar la sintonia amb el també convergent Vila per aconseguir els recursos necessaris.
Dit això, la realitat és que Corella ha dit sense embuts que buscarà “el millor postor” per al seu projecte i que el mateix Vila ha reconegut que si ell fos “el gerent d’una companyia de primera divisió intentaria ubicar-la a Barcelona ciutat”. Tot està en suspens.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li