Figueres es converteix en l’escenari de la dansa i l’art del moviment amb Agitart’17

0
1604

Del 6 al 8 de juliol la ciutat serà escenari de més d’una vintena de propostes relacionades amb les arts escèniques


L’objectiu de la 4a edició del festival Agitart de Figueres és transformar la ciutat en un escenari. Des de la direcció del certamen del moviment proposen una experiència participativa i de descobriment que es durà a terme el 6, 7 i 8 de juliol a diferents espais de la ciutat. La capital altempordanesa acollirà més de vint propostes artístiques de dansa i arts del moviments. Cal destacar que dotze d’aquestes actuacions són nacionals, set internacionals i la resta són locals.

La Rambla, La Cate i el teatre El JardĂ­ sĂłn els diferents escenaris que ocuparan les actuacions durant els tres dies de festival .

ARTISTES AGITART 2017. Pel que fa en àmbit internacional, la quarta edició d’Agitart comptarà amb la presència de companyies com ara: ½ de Roni Rotem i Michael Rotman d’Israel que amb els moviments investiguen les relacions de qualsevol tipus, You and Me, and You dels anglesos Rob Heaslip i Laura Murphy, és una obra que compta amb el suport de Culture Ireland, i que parla de l’estancament d’un moment precís: la tercera part de la relació.
També vinguts d’Anglaterra hi haurà Double Pendulum d’Helen Cox, que reflecteix la particular connexió de dos pènduls i el seu complex i incert moviment.

D’altra banda, les propostes nacionals són: El xou Heart Wash de la Cia. Mar Gómez, que va rebre el Premi MAX a la millor intèrpret femenina de dansa, i plasma una història d’amor impossible entre un home, una dona i una rentadora, i Molar de Quim Bigas que va estar nominat als premis de la crítica i coproducció de FiraTàrrega i el Graner. Bigas porta un solo de dansa que ens parla sobre la felicitat, l’eufòria, el benestar i la seva personificació.

Dins la programaciĂł d’Agitart 2017 tambĂ© hi ha la cia. Sharon Fridman amb ÂżHasta donde…? guanyadora del premi del pĂşblic al certamen coreogrĂ fic de Burgos-Nova York. I per acabar hi haurĂ  una obra que permet a l’espectador l’oportunitat de crear la seva pròpia idea: envellir junts Ă©s real o una ficciĂł? de Kor’sia , guanyadors del segon premi a Copenhagen International Choreography 2015.

Enguany el festival treballa amb la col·laboració de la xarxa estatal de festivals de dansa Red Acieloabierto i hi haurà la presència de professionals com Lali Ayguadé i Julian Sicard, HumanHood, Gero Dominguez, César Ibarra i Daniela Vázquez de Mèxic, en són alguns exemples.

REPRESENTACIÓ LOCAL. Una de les característiques d’aquest festival de moviment és que dedica un espai pel talent local i aposta pel talent altempordanès. D’aquesta manera l’Associació de les escoles de dansa de Figueres, SOM DANSA, presentaràuna peça realitzada de forma col·laborativa. D’altra banda també hi haurà un dels solistes del Ballet Nacional d’Espanya, Carlos Romero, i el Projecte Dansa i La Jove cia. de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà.

PROGRAMACIÓ DE TEATRE I CINE. El Teatre Municipal El Jardí acollirà tres espectacles teatrals: Lowland de Roser López Espinosa, Leviathan de James Wilton Dance i Caida Libre de la cia. Sharon Fridman.També es farà una nit de cinema a la fresca de la mà del Festival Internacional de Cinema de Danza de Barcelona amb la col·laboració del Cineclub Diòptria i La Cate. Es farà la projecció de curtmetratges com Time Code on participa Lali Ayguadé que també actuarà a Agitart 2017.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li