Figueres, epicentre de la dansa entre el 2 i 6 de juliol

0
1252

El Festival de Dansa i Moviment Figueres es Mou, impulsat per Agitart, comptarà amb una vintena de propostes artístiques, tallers per la comunitat i classes per a professionals


 

Compte enrere per la sisena edició del Festival de Dansa i Moviment Figueres es Mou, impulsat per Agitart. L’entitat, amb el suport de l’Ajuntament, ha programat, del 2 al 6 de juliol, una vintena de propostes artístiques, tallers per la comunitat i classes per a professionals. Sis dels espectacles són de companyies internacionals, deu de catalanes i quatre de la resta de l’Estat.

ESPAIS. Com s’ha anunciat en les darreres setmanes, Agitart i el Festival han reforçat el seu vincle amb entitats i equipaments de la ciutat i alguns dels escenaris de la sisena edició seran la plaça de l’Ajuntament, la Biblioteca Fages de Climent, el claustre de l’Institut Ramon Muntaner, el Cinema Las Vegas, el Museu de l’Empordà, l’església de Sant Pere i el Teatre Municipal el Jardí.

PROGRAMACIÓ. El cartell inclou artistes de Costa Rica, Anglaterra, Austràlia, la Xina i Suècia. Des d’Anglaterra arriben les obres Dramatis personae / Time Moves Slow de Möbius Dance i 5 Days of Falling de Trashdollys. Pedestes, en canvi, és una peça dels coreògrafs de Costa Rica, Lina Valverde i Camilo Regueyra i el públic també podrà gaudir de Cowboy, de l’australià Michael Smith. Des de la Xina, el ballarí Zhiren Xiao presentarà Relationships. Per altra banda, des del País Basc, la companyia Ertza porta Meeting Point; des de València, Akira Yoshida el solo Home; des de Saragossa, Iván Benito, l’obra Galápago i de Madrid es veurà El lago de los cisnes (el pequeño).

Amb tot, la majoria de companyies són catalanes. Destaca la peça de Toni Jodar, d’Explica Dansa, una «performance pedagògica»; «Olor de menta», d’Emma Riba i Laura Alcalà, una dansa basada en la poesia de Joan Brossa o «Jo no posava els títols a les meves obres», de la Sociedad Doctor Alonso.

TALENT EMPORDANÈS. En l’àmbit local es presentarà el projecte MOU JOVE Talent de l’Empordà, coordinat per Oriol Morales i amb l’acompanyament d’Agus Izquierdo, Ona Beneït i Aina Baig. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li