Figueres crearà una Oficina d’Habitatge

0
1467

Dels 14.000 pisos que hi ha a la ciutat, uns 600 estan buits


Un estudi calcula que Figueres té uns 600 habitatges buits de les 14.000 unitats urbanes que hi ha a la ciutat. Amb l’objectiu de promoure’n el lloguer i de tirar endavant polítiques pròpies, el govern municipal vol crear una Oficina d’Habitatge. Actualment, la borsa de lloguer es gestiona des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. I els Serveis Socials municipals només es fan càrrec dels casos d’emergència. Però ara la voluntat és fer compatible el servei del Consell Comarcal amb la nova oficina, fent-los complementaris. Tal com explica l’alcaldessa, Marta Felip, l’ens tindrà tres objectius clars: promoure l’accés a l’habitatge de persones en risc d’exclusió, crear promocions de lloguers per a joves i pisos assistits per a gent gran, i tramitar expedients per obligar els grans propietaris de pisos buits a posar-los a lloguer.

Felip assegura que en els darrers temps els problemes derivats per desnonaments o execucions hipotecàries s’han estabilitzat, però que encara hi ha feina per fer. La ciutat disposa actualment de 52 pisos destinats a aquests casos però calculen que en necessiten una cinquantena més.

EL PSC TAMBÉ PROPOSA. La mateixa setmana en què el Govern ha anunciat la creació de l’oficina, el portaveu del PSC, Pere Casellas, ha presentat una instància per demanar a l’Ajuntament que negociï que la Generalitat assumeixi el 50% del cost de les expropiacions per cobrir la demanda d’habitatge social. La legislació catalana ja preveu convenis d’aquestes característiques, que donarien més marge al consistori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li