Figueres convocarà deu places d’agents de la Guàrdia Urbana per cobrir jubilacions

0
1344

Aquest any hi haurà les baixes de deu agents que s’acullen al decret del Govern espanyol de jubilació anticipada


 

L’Ajuntament de Figueres ha anunciat que convocarà deu places d’agent de la Guàrdia Urbana per cobrir la desena de baixes que tindrà aquest any pel decret de jubilació anticipada. Set de les places seran per concurs i tres per via mobilitat.

L’alcalde, Jordi Masquef, va explicar dijous passat que al gener s’han jubilat quatre agents i que entre els mesos de març i juny ho faran quatre més. «Hi haurà un impàs de dos o tres mesos en què veurem dos o tres efectius menys, però això estarà corregit al juny», va insistir. L’inspector en cap, Josep Maria Riera, va assegurar que les baixes no implicaran una reducció de serveis, sinó que s’ha optat per fer una reorganització interna. Masquef va qualificar la mesura «d’oportunitat» per rejovenir la plantilla, amb una mitjana d’edat de més de 48 anys. Actualment, el cos té 74 agents i la previsió és arribar als 81 l’any 2021. Els agents que s’acullen a la jubilació anticipada ho fan segons el decret del Govern espanyol que permet a tots aquells policies locals que tinguin 59 anys i 37 de cotitzats beneficiar-se d’aquesta mesura. En el cas de Figueres, seran 10 aquest 2019.

El regidor de Seguretat, Quim Felip, va explicar també que durant aquest any es faran promocions internes per cobrir places de sergent i caporal. Pel que fa a noves jubilacions, va detallar que l’any vinent en preveuen tres més i el 2021, dues.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li