Figueres concertarà un préstec de 3,2 milions per eixugar completament el dèficit

0
783

L’Ajuntament de Figueres té previst concertar un préstec de 3,2 milions d’euros per eixugar completament el dèficit. Aquesta és la principal mesura que inclou la remodelació del pla econòmic financer aprovat ja mesos enrere. Paral·lelament, l’equip de govern també té previst mantenir la contenció de la despesa (especialment en el capítol de personal).
Ahir al vespre es van explicar les mesures a l’oposició, i divendres passaran per ple. Un ple monogràfic convocat a les 9 del matí l’ordre del dia del qual se centrarà en l’aprovació del pla econòmic financer i el pla d’ajust; és a dir, en totes aquestes iniciatives que el govern té previst aplicar per liquidar completament el romanent de tresoreria negatiu.
Tal com recorda l’alcaldessa, Marta Felip, al 2011, amb la caiguda dels ingressos, les arques municipals van acumular un dèficit de gairebé 9 milions d’euros. Aquell any els comptes municipals van tocar fons, i d’aleshores ençà la xifra ha anat millorant, tot i que el 2013 encara es va tancar amb números negatius. De cara al 2014, però, l’objectiu és liquidar el pressupost amb almenys 1 euro positiu. I de retruc, el regidor de Promoció Econòmica, Manel Toro, avança que al 2015 es congelaran les ordenances municipals (i que el 2016 i el 2017 dependran de les variacions de l’IPC).
“Ja no hi haurà cap lloc dels comptes municipals en què hi surtin números negatius”, explica Toro. I l’alcaldessa celebra que “hem eixugat el dèficit en 3 anys, no hem deixat de fer inversions i no hem deixat de fer activitats. Per tant, jo crec que és un triple èxit”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li