Figueres comença els treballs de l’itinerari BiciTransCat

0
1722

La ruta cicloturística transfronterera pretén unir les destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals


A Figueres han començat les obres del projecte BiciTransCat, una iniciativa impulsada des de l’Ajuntament, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Consell General dels Pirineus Orientals i la Comunitat Urbana Perpinyà Mediterrània Metròpoli, junt amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona. Es vol crear una nova ruta cicloturística transfronterera entre les principals destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a partir d’itineraris de bicicleta i amb accessos directes a transports públics (autobús i tren convencional i d’alta velocitat) per promocionar més la mobilitat sostenible transfronterera.

El traçat cicloturístic que discorrerà pel municipi connectarà el camí de Caboques de Vilabertran amb el camí del Manol, a El Far d’Empordà, passant per l’estació de tren, i s’estructura en sis actuacions amb l’objectiu d’adequar, delimitar i senyalitzar un itinerari segur pels usuaris. Tenen un pressupost global de 449.750 euros, cofinançats pel fons FEDER de la Comissió Europea.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, destaca que «aquest projecte és una mostra més de la cooperació entre regions europees i una aposta per desenvolupar enllaços multimodals transfronterers que busquen promoure una mobilitat sostenible i on Figueres hi té protagonisme».

Les obres inclouran treballs de senyalització dels carrers Mollet de Peralada i el Port de la Selva, les avingudes Vilallonga, Progrés i El Far d’Empordà i el passeig del Cementiri. A més, es delimitarà amb pilones de fusta un itinerari de vianants a l’aparcament dels Fossos de 3 metres d’amplada que compartiran entre vianants i ciclistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li