Figueres, ciutat neta

1
1611

S’ha aprovat la nova contracta del servei de neteja de Figueres. DesprĂ©s de quinze anys, la ciutat necessitava i es mereixia un canvi. La maquinĂ ria actual estĂ  completament obsoleta. Ara disposarem de mĂ quines noves, hi haurĂ  contenidors nous, tindrem fregadores… Però res de tot això servirĂ  per tenir la ciutat neta i endreçada si no desapareix l’incivisme actual. No notarem cap canvi si alguns ciutadans segueixen fent un mal Ăşs dels contenidors. Hem de seguir insistint en les campanyes per educar la gent sobre com fer servir correctament els contenidors, informar de manera clara a quines hores es pot treure les deixalles i, sobretot, que no es pot deixar res fora del contenidor. TambĂ©, on s’han de dipositar les andròmines voluminoses. L’Ajuntament ha de fer que aquesta informaciĂł arribi a tothom i predre mesures efectives contra els incĂ­vics que segueixin sense fer cas de les ordenances. Hem d’actuar sense excepcions amb sancions persuasives.
Si volem tenir una ciutat neta, calia la nova contracta però també fa falta més educació. No n’hi ha prou amb pagar els alts impostos que paguem per la neteja, també hem de contribuir tots plegats a mantenir Figueres neta. Això afecta també als animals domèstics. Cada dia a les nostres llars vivim amb més mascotes. Els amos s’han de fer responsables de les seves deixalles. Per sort ja es comença a veure gent que porta una ampolla d’aigua per tirar quan el gos orina al carrer, però encara n’hi ha que no recullen les defecacions. En aquests casos tenim l’obligació d’informar de manera eficient però cal compaginar-ho amb sancions als infractors.

Observem com comerciants que freguen la seva part de la vorera (com han fet tota la vida), però hauríem d’aconseguir que ho fessin tots. Els responsables polítics hem de vigilar que les clàusules de la nova contracta es vagin complint, però no en farem prou si no eduquem des de les escoles i ens impliquem tots els ciutadans en la neteja de la nostra ciutat. La informació ha d’arribar a la gent, calen campanyes de conscienciació, estimular el bon comportament i sancionar les infraccions amb duresa. No podem acceptar que s’embruti Figueres alegrement, perquè els visitants continuaran fugint de Figueres, com malauradament ja fa temps que passa.

Ara notarem el canvi. Un bon moment per llençar campanyes i prendre consciència tots plegats que la responsabilitat és compartida. A veure si som capaços de capgirar la imatge que tenim els figuerencs de la nostra ciutat. D’una ciutat neta ens en podrem sentir orgullosos, «la cultura i la netedat formen part de la ciutat». L’Ajuntament ja ha fet la seva part. L’ha fet tard, però ara no el podem deixar sol. L’Ajuntament som tots.

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
José Ant.Chicharro
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
José Ant.Chicharro
Convidat
José Ant.Chicharro

Muy bien,muy bien !!!.