Figueres, ciutat feminista

0
1523

Figueres ja és una ciutat feminista. En el ple d’aquest mes de març hem aprovat una moció per a la igualtat efectiva entre homes i dones. Som la primera gran ciutat de la demarcació de Girona que se’n declara.

Volem passar del simbolisme a l’acció i accelerar la implantació de polítiques de gènere en tots els àmbits, ja que la ciutat necessita donar una mirada feminista a tot. En un moment en què es reclama que les institucions siguin reivindicatives, és necessari i imprescindible fer un pas endavant. Volem donar valor a tot el que fa la dona perquè es tracta de posar-ho al mateix nivell que el que fa l’home.

Ser una ciutat feminista significa aplicar la mirada de gènere a totes les polítiques municipals i que planta cara a la violència masclista d’una manera col·lectiva. Significa tenir en compte les desigualtats diàries que afrontem les dones.

La ciutat ha de ser per a tothom. Donar una mirada femenina significa tenint present, per exemple, que en un àmbit urbanístic es tinguin en compte les necessitats de les dones. Hem d’eliminar els racons foscos de la ciutat i que ens poden generar inseguretat i fer que això sigui prioritari quan dissenyem el nou enllumenat de Figueres.

Hem de feminitzar encara més el nomenclàtor municipal i fer que els noms de dona siguin molt més presents del que són, vetllant perquè les noves denominacions de carrers, espais i equipaments públics prioritzin els noms de dones. Per això, dissabte, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, farem un acte a la plaça central del Parc Bosc, que es dedicarà a l’escriptora Isabel-Clara Simó.

Figueres disposa des del 2017 d’un Pla d’igualtat municipal, elaborat íntegrament de manera participativa comptant amb les entitats, les diverses àrees municipals i amb la ciutadania, però que fins al moment no s’ha implementat. Hem avançat en la igualtat, però cal seguir-ho fent per aconseguir aquesta igualtat efectiva.

Els feminismes es conceben com a factor de justícia social i per l’erradicació de tota mena de discriminació, també pels drets LGTBI. Fa pocs dies, precisament, hem incorporat a la regidoria de Feminisme i Drets Civils el servei d’informació i atenció a la diversitat afectivosexual i de gènere (SAI), per facilitar informació i assessorament a les persones LGTBI.

L’objectiu és que les dones rebem un tracte igualitari en tot perquè les desigualtats encara són massa presents entre homes i dones. No pot ser, per exemple, que la bretxa salarial sigui d’un 23% a Catalunya, és a dir, que els homes cobrin 6.000 euros més a l’any per fer la mateixa feina que les dones. La desigualtat salarial genera moltes vegades la feminització de la pobresa. Entre la població ocupada la taxa de risc de pobresa és més elevada entre les dones que entre els homes. Moltes treballen a temps parcial. La gran vulnerabilitat es troba en les dones de mitjana edat en situació d’atur i que estan soles al capdavant d’una família.

Hem de treballar, i molt. I cal que ho fem des de la base, des de l’educació, ensenyant als més menuts els valors de la igualtat. Només així sembrarem un bon futur. Tal com deia Malala Yousabzai, atacada pels talibans perquè defensava el dret de les noies a rebre educació, i per la qual cosa ha rebut el Premi Nobel de la Pau, «l’educació és una de les meravelles de la vida», i afegia: «L’educació va passar de ser un dret a ser un delicte. Tenia dues opcions: restar en silenci o alçar la veu. Vaig triar la segona». Així és com hem d’actuar les dones. Alçar la veu i fer-nos sentir.

I des del món municipal no podem mirar cap a una altra banda, és més important que mai que fem palès el nostre compromís amb el feminisme, com a motor de canvi que ens ha de permetre el ple exercici dels drets de les dones en tots els àmbits de la vida.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li