La ciutat començarà els actes de celebració amb el bateig, el proper 1 de novembre, dels dos pavellons de la ciutat, que portaran el nom de Rafel Mora, el petit, i de Roser Llop, el gran
Que Figueres seria la Ciutat del Bà squet Català l’any 2020 era un fet conegut des de fa temps, però l’evidència es va vestir d’oficialitat dimarts passat, quan es va formalitzar la presentació de la capitalitat a l’Ajuntament de la ciutat. Durant l’acte, es va avançar que el tret de sortida de l’esdeveniment tindrà lloc ben aviat, l’1 de novembre, quan es batejaran els dos pavellons de la capital alt-empordanesa amb els noms de dos referents del bà squet i l’esport local i català : el pavelló petit passarà a lluir el nom de Rafel Mora i el gran, el de Roser Llop.
La de Figueres serĂ la tercera vegada que una ciutat de la provĂncia acull la capitalitat del bĂ squet catalĂ , desprĂ©s que l’any 2001 ho fes Girona i el 2009, Blanes. «L’elecciĂł de Figueres Ă©s la culminaciĂł de la feina brillant que aquests dos clubs estan fent en l’à mbit de Figueres i de ciutat», va explicar el regidor d’Esports, Jordi Masquef, en relaciĂł amb la tasca feta pel CB Adepaf i el CB EscolĂ pies.
I és que les dues entitats fa molts anys que treballen per la divulgació del bà squet i dels valors de l’esport a la ciutat. I també ja fa aproximadament dos anys que plantegen la capitalitat braç a braç amb la Federació, que durant la presentació va estar representada pel seu president, Joan Fa: «Quan Figueres va demanar ser la capitalitat del bà squet no vam tenir gaires dubtes. Sé que ho fareu bé i que Figueres serà una de les millors ciutats del Bà squet Català ».
L’OPINIĂ“ DELS PRESIDENTS. Segons Oriol Rabert, president de l’Adepaf, la capitalitat de Figueres representa «situar la ciutat en el mapa catalĂ del bĂ squet, promoure la feina dels dos clubs i gaudir d’activitats molt mediĂ tiques que no es podrien veure sense aquest projecte». Entre aquest ampli ventall d’activitats, que es concentrarĂ entre l’any vinent i el 2020, hi haurĂ des de tallers i clĂnics fins a exposicions, jornades solidĂ ries –s’estĂ treballant en una acciĂł de cara a La MaratĂł de TV3 d’enguany– o, fins i tot, actes per registrar-se al Llibre Guinness: «Falta que aparegui una idea des del club o des de la ciutadania, una idea viable des del punt de vista logĂstic i pressupostari i que es pugui fer al centre de Figueres», diu Rabert.
Per la seva banda, el president de l’Escolà pies, Ramon Pastoret, assenyala que la capitalitat «és un bon esdeveniment». «Ens ha de permetre augmentar la notorietat d’aquest esport a dins la ciutat i que Figueres sigui reconeguda en l’à mbit federatiu del bà squet», afegeix el president del club vermell-i-negre.
LA URGĂNCIA DEL PAVELLĂ“. D’altra banda, segons apunta Rabert, la capitalitat tambĂ© servirĂ per «empènyer amb l’objectiu que es faci el tercer pavellĂł dins dels terminis establerts al seu moment –des de l’Ajuntament apunten a l’any 2020–». «Que Figueres sigui Capital del BĂ squet Ă©s un gran esdeveniment, però això passa amb el temps, el que realment ens interessa als clubs Ă©s el pavellĂł. Si s’haguĂ©s de construir d’aquĂ a dos mesos, tal com es va dir, suposo que ja en tindrĂem notĂcies», afegeix.
L’opiniĂł de Rabert Ă©s compartida per Pastoret, que opina que es tracta «d’un fet notori» que la ciutat necessita tenir mĂ©s instal·lacions. «Per la poblaciĂł que tĂ© Figueres i per la necessitat de cohesionar els joves, aquest tercer pavellĂł Ă©s un element integrador molt important, i la capitalitat ens ha de servir per empènyer, si Ă©s que encara es pot empènyer mĂ©s, a tirar endavant aquesta futura instal·lació», detalla el president de l’EscolĂ pies, qui tampoc ha rebut notĂcies de l’inici de les obres, previstes pel gener.
Leave a Reply