Figueres, capital del bàsquet

0
1704

La ciutat començarà els actes de celebració amb el bateig, el proper 1 de novembre, dels dos pavellons de la ciutat, que portaran el nom de Rafel Mora, el petit, i de Roser Llop, el gran


 

Que Figueres seria la Ciutat del Bàsquet Català l’any 2020 era un fet conegut des de fa temps, però l’evidència es va vestir d’oficialitat dimarts passat, quan es va formalitzar la presentació de la capitalitat a l’Ajuntament de la ciutat. Durant l’acte, es va avançar que el tret de sortida de l’esdeveniment tindrà lloc ben aviat, l’1 de novembre, quan es batejaran els dos pavellons de la capital alt-empordanesa amb els noms de dos referents del bàsquet i l’esport local i català: el pavelló petit passarà a lluir el nom de Rafel Mora i el gran, el de Roser Llop.

La de Figueres serà la tercera vegada que una ciutat de la província acull la capitalitat del bàsquet català, després que l’any 2001 ho fes Girona i el 2009, Blanes. «L’elecció de Figueres és la culminació de la feina brillant que aquests dos clubs estan fent en l’àmbit de Figueres i de ciutat», va explicar el regidor d’Esports, Jordi Masquef, en relació amb la tasca feta pel CB Adepaf i el CB Escolàpies.

I és que les dues entitats fa molts anys que treballen per la divulgació del bàsquet i dels valors de l’esport a la ciutat. I també ja fa aproximadament dos anys que plantegen la capitalitat braç a braç amb la Federació, que durant la presentació va estar representada pel seu president, Joan Fa: «Quan Figueres va demanar ser la capitalitat del bàsquet no vam tenir gaires dubtes. Sé que ho fareu bé i que Figueres serà una de les millors ciutats del Bàsquet Català».

L’OPINIÓ DELS PRESIDENTS. Segons Oriol Rabert, president de l’Adepaf, la capitalitat de Figueres representa «situar la ciutat en el mapa català del bàsquet, promoure la feina dels dos clubs i gaudir d’activitats molt mediàtiques que no es podrien veure sense aquest projecte». Entre aquest ampli ventall d’activitats, que es concentrarà entre l’any vinent i el 2020, hi haurà des de tallers i clínics fins a exposicions, jornades solidàries –s’està treballant en una acció de cara a La Marató de TV3 d’enguany– o, fins i tot, actes per registrar-se al Llibre Guinness: «Falta que aparegui una idea des del club o des de la ciutadania, una idea viable des del punt de vista logístic i pressupostari i que es pugui fer al centre de Figueres», diu Rabert.

Per la seva banda, el president de l’Escolàpies, Ramon Pastoret, assenyala que la capitalitat «és un bon esdeveniment». «Ens ha de permetre augmentar la notorietat d’aquest esport a dins la ciutat i que Figueres sigui reconeguda en l’àmbit federatiu del bàsquet», afegeix el president del club vermell-i-negre.

LA URGÈNCIA DEL PAVELLÓ. D’altra banda, segons apunta Rabert, la capitalitat també servirà per «empènyer amb l’objectiu que es faci el tercer pavelló dins dels terminis establerts al seu moment –des de l’Ajuntament apunten a l’any 2020–». «Que Figueres sigui Capital del Bàsquet és un gran esdeveniment, però això passa amb el temps, el que realment ens interessa als clubs és el pavelló. Si s’hagués de construir d’aquí a dos mesos, tal com es va dir, suposo que ja en tindríem notícies», afegeix.

L’opinió de Rabert és compartida per Pastoret, que opina que es tracta «d’un fet notori» que la ciutat necessita tenir més instal·lacions. «Per la població que té Figueres i per la necessitat de cohesionar els joves, aquest tercer pavelló és un element integrador molt important, i la capitalitat ens ha de servir per empènyer, si és que encara es pot empènyer més, a tirar endavant aquesta futura instal·lació», detalla el president de l’Escolàpies, qui tampoc ha rebut notícies de l’inici de les obres, previstes pel gener.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li