Figueres, Capital de la Sardana 2017

0
1163

L’Ajuntament mostra la primera part del programa d’actes per celebrar la capitalitat de la sardana i els 200 anys del naixement de Pep Ventura


 

Fins a 25 propostes ompliran la capital empordanesa de sardanes i música, durant tot l’any. La setmana passada es van presentar tots els actes de gener a juny de 2017. La capitalitat de sardana arriba just l’any que es commemora el bicentenari del naixement del músic figuerenc i pioner de la sardana moderna, Pep Ventura, i moltes activitats estaran relacionades amb la celebració. La programació és el resultat de la feina que han dut a terme les tres institucions que han promogut la capital de la sardana, que són la Confederació Sardanista de Catalunya, el Foment de la Sardana Pep Ventura i l’Ajuntament de Figueres.

La ciutat es proclamarà Capital de la Sardana 2017 el dissabte 11 de març, al teatre municipal El Jardí. Allà es farà el traspàs de la bandera, per part de la ciutat que actualment ostenta el títol, que és Mollerussa. La primera celebració dels 200 anys del naixement de Pep Ventura serà el 4 de febrer amb un concert Tribut. El regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip, destaca que amb la celebració, la ciutat “pretén valorar la rellevància social i patrimonial de la ciutat en la història de la sardana, projectar Figueres i l’Empordà com a epicentre de la dansa.”

Promotors

A l’acte hi van intervenir el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, i la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Motserrat Mauné. Rucabado va sentenciar que “Figueres és la ciutat mare de la sardana” i va afegir que la capital mereix tenir la bandera. D’altra banda, Mauné va mostrar-se molt agraïda i satisfeta per celebrar el bicentenari de Pep Ventura d’aquesta manera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li