Figueres atorga 11 subvencions per potenciar el comerç al centre històric

0
1382

Sis dels ajuts seran per obrir establiments nous i els altres cinc, per millorar o reformar negocis ja implantats


 

En el marc del Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric, l’Ajuntament de Figueres ha atorgat 11 subvencions per impulsar la transformació i revitalització dels carrers poc comercials. Més concretament, ha concedit sis ajuts per a l’obertura de nous establiments i cinc per a la millora, reforma i rehabilitació de negocis ja existents. Això vol dir que s’han pogut acceptar totes les sol·licituds presentades, amb un màxim de 21.000 euros per ajut.

En total, s’hi destinaran 106.150 euros que corresponen al 50% d’una inversió subvencionable de 212.300,79 euros. I com que es disposava d’una partida de 175.000 euros, els imports no disposats en aquesta línia s’utilitzaran per ampliar l’altra línia d’ajuts de la zona, corresponent a la reparació de cobertes, millora d’instal·lacions comunes i millores d’eficiència energètica, en què les sol·licituds superen el pressupost disponible.

Els negocis que s’implantaran o arranjaran estan ubicats als carrers Barceloneta, Rec Arnau, Hortes, Pere Seràs Isern, Caserna, Sant Rafael, Peralada (al tram menys comercial, comprès entre els carrers Ample i Tapis) i Jonquera (al tram comprès entre el carrer Canigó i l’avinguda Costa Brava). I segons l’alcaldessa, Marta Felip, els resultats de la convocatòria es podran comenaçr a visibilitzar d’aquí a poc temps. Felip destaca que la inversió s’englova en la transformació urbana del centre històric. I és que aquest mes de juny ja està previst que s’acabin les obres del carrer Barceloneta i del prmier tram del carrer Jonquera, i que comenci la reurbanització del carrer Peralada entre els carrers Miralla i Rec Arnau (passos que van lligant les bases de la transformació integral i la posada al dia d’aquest sector», conclou l’alcaldessa).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li