Figueres aprovarà demà un pressupost de 63,5 milions marcat per la pandèmia

0
746

La despesa social augmentarà un 15,44% durant l’exercici del 2021


El ple de l’Ajuntament de Figueres debatrà demà (dimecres, a les 17 h, en una sessió que excepcionalment serà presencial) el pressupost per al 2021. Uns comptes que, segons avança l’alcaldessa, Agnès Lladó, «volen anar enfocats, com no pot ser de cap altra manera, a millorar la qualitat de vida dels ciutadans». En xifres globals, el pressupost puja a 63.563.541,42 euros; és a dir, un 6,48% més que els d’aquest 2020. «Aquest fet, evidentment, obeeix a donar resposta a les necessitats socials i econòmiques provocades per la pandèmia de la Covid-19, i a continuar l’actualització en matèria d’equipaments, d’infraestructures i de serveis», argumenta Lladó.

La planificació econòmica de l’exercici 2021 s’estructura al voltant de tres grans eixos. En primer lloc, «donar resposta a la situació social i econòmica que es deriva de la covid-19». Per aconseguir-ho, han augmentat un 15,44% la despesa social, i un 4,77% les partides destinades a la reactivació, el dinamisme econòmic i el foment de l’ocupació. El segon gran eix és «la contractació del personal que la ciutat necessita per funcionar». En aquest sentit, l’any que ve el govern preveu contractar quatre agents més per a la Guàrdia Urbana, tres delineants, un enginyer, personal per a l’àrea d’Esports i Turisme, un tècnic de salut, un de riscos laborals i tres tècnics informàtics. I el tercer gran eix és la seguretat: a part de la incorporació dels quatre agents, el 2021 també es consolidarà l’augment dels 800.000 euros pressupostats ja aquest 2020.

En termes numèrics, Lladó destaca l’augment de les partides destinades a inversions reals (7.916.704,63 euros, respecte dels 5.793.007 d’aquest any) i urbanisme, així com les de serveis socials, acció cívica i serveis urbans. Per contra, s’han pressupostat menys diners per les àrees d’alcaldia i comunicació, i també a les de Festes populars i Esports. Segons l’alcaldessa, això és així per tenir «una visió realista»: «No sabem què podrem fer, quan ho podrem fer i de quina manera ho podrem fer», recorda Lladó, que tot i així, afegeix: «Hi ha el compromís que si es poden fer els actes de la manera que estàvem acostumats i es necessiten recursos, hi seran. Però de moment, van destinats a que la gent tingui les necessitats cobertes». I és que el nombre de famílies figuerenques que necessiten ajuda per comprar aliments s’ha disparat un 60%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li