Figueres aprova subvencionar les quotes dels nous autònoms per crear empreses

0
1535

Es destinarà una partida de 40.000 euros per ajudar els emprenedors durant el primer any de l’activitat


 

Persona desocupada, empadronada a Figueres i sense haver estat autònoma en els darrers cinc mesos. Aquestes són les condicions per optar als ajuts que el Ple de Figueres va aprovar dijous passat. En la sessió es va donar llum verda a la concessió de subvencions de quotes per a nous autònoms que vulguin obrir nous negocis a la ciutat. Aquesta iniciativa va rebre els vots favorables del PDeCAT, Cs, el PP i els dos regidors no adscrits. La resta de grups hi van votar en contra.

La mesura compta amb una partida al pressupost de 40.000 euros i la voluntat és subvencionar amb un màxim de 1.000 euros durant un any aquells emprenedors que decideixin fer-se autònoms i obrir negocis vinculats a diversos sectors. Tots seran vàlids però tindran més punts aquells que estiguin enfocats a les noves tecnologies o al sector agroalimentari. Uns sectors «emergents» a Figueres i que des del consistori volen potenciar.

L’alcaldessa, Marta Felip, assegura que la mesura busca, per una banda, fomentar l’ocupació, però també promoure la creació de noves empreses i combatre l’economia submergida. En aquest sentit, diu que el 80% del PIB de la ciutat es troba en el sector comercial i de serveis. D’aquest, el 80% el lideren petites (amb un o dos treballadors) i mitjanes empreses.

Marta Felip també va remarcar que els ajuts «no són un xec en blanc» i que van acompanyats de la supervisió del Servei de Creació d’Empreses de l’Àrea de Promoció Econòmica. Aquesta oficina de l’Ajuntament oferirà assessorament als beneficiaris dels ajuts per elaborar el pla d’empresa, analitzar-ne la viabilitat o planificar el negoci.

Felip diu que es tracta d’una prova pilot però que, si funciona, estudiaran incloure-ho en propers exercicis. Va insistir: «Veurem com es consolida i de la mateixa manera que hem fet amb altres ajuts, com els del transport, podríem mantenir-los».

L’equip de govern de Figueres destaca que la iniciativa aprovada «és pionera a Catalunya» i que cerca impulsar la creació d’ocupació a la ciutat. Es considera que una de les maneres per fer-ho és acompanyant els nous emprenedors autònoms durant els mesos inicials de la seva activitat. I és que els primers mesos solen ser decisius per la continuïtat d’un projecte. L’alcaldessa espera que la prova pilot funcioni i que es puguin mantenir aquests ajuts en altres exercicis, tal com s’ha fet amb els del transport.

REBUIG. En el Ple de la setmana passada s’havia de votar una moció presentada per ERC que donava suport als CDR (Comitès de Defensa de la República). Després de dues votacions d’empat per decidir la urgència de la moció, l’alcaldessa es va abstenir i amb el seu vot es va desfer la igualtat. Per tant, la moció es va considerar no urgent i no es va debatre.

PROTESTA. Entre el públic a la sala hi havia treballadors de l’Ajuntament, que es van manifestar per demanar flexibilitat horària i la valoració de llocs de treball. Els portaveus sindicals van dir que continuaran protestant si la situació no es resol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li