Figueres aprova pagar 72.672 euros a Genís Matabosch

0
1676

L’operació econòmica es va aprovar amb 12 vots a favor (PDeCAT, PSC, Cs, PP i l’encara regidor no adscrit Diego Borrego)


 

Tot i que el Festival Internacional del Circ se n’ha anat de Figueres, el darrer Ple municipal va haver d’abordar una qüestió relacionada amb la iniciativa de Genís Matabosch. En la sessió plenària es va aprovar pagar al promotor del Festival del Circ, concretament a Circus Arts Foundation, 72.672 €. Es tracta d’una subvenció del Departament de Cultura.

Figueres ha de pagar aquesta quantitat com a conseqüència de l’acord a què es va arribar en el seu moment amb el promotor Genís Matabosch.

L’operació econòmica es va aprovar amb 12 vots a favor (PDeCAT, PSC, Cs, PP i l’encara regidor no adscrit Diego Borrego). La resta de l’oposició hi va votar en contra i hi va haver dures crítiques al govern per aquest tema. El regidor no adscrit Manuel Toro va argumentar que l’ajuda procedent de la Generalitat «és en concepte de despeses relacionades amb la neteja i la Guàrdia Urbana». Toro insistia que eren ajuts per compensar els costos municipals que havia comportat l’esdeveniment. L’alcaldessa, Marta Felip, va insistir que «la Generalitat ens va donar la subvenció per al Festival del Circ i ha de ser per al Festival del Circ». El PSC va considerar la transacció de «compromís».

Figueres, per tant, acabarà de liquidar els deutes pendents amb el Festival Internacional del Circ, dies després que es clausurés la setena edició de l’esdeveniment i primera a Girona. En el Ple es va aprovar el que tècnicament s’anomena una modificació de crèdit per fer arribar a Genís Matabosch els 72.672 euros que l’Ajuntament de Figueres ha rebut com a subvenció procedent del Departament de Cultura.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li