Figueres ampliarà la plantilla de la Guàrdia Urbana per afrontar una realitat “complexa”

0
884

L’Ajuntament de Figueres ha aprovat l’oferta pública d’ocupació per reforçar la plantilla de la Guàrdia Urbana de la ciutat. En la primera convocatòria de places de policia que es fa des del 2010, aquest any es crearan vuit càrrecs nous: tres d’agent _que es contractaran a través d’unes oposicions_, quatre de caporal i un de sergent _que es designaran per promoció interna.
Aquesta ampliació, que està previst que tingui continuïtat (segons el Govern, hi haurà convocatòries anuals fins al 2019), és un primer pas per afrontar la situació d’una ciutat que tant l’alcaldessa, Marta Felip, com el regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, qualifiquen de “complexa” (per les seves característiques i pels problemes que hi ha). Ho van dir durant la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana, que es va fer divendres al migdia, al castell de Sant Ferran.
A més, la contractació de nous agents ha facilitar la implantació d’un altre projecte que la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil va presentar també la setmana passada: el Pla de barris de la Guàrdia Urbana. Es tracta d’un servei extraordinari (complementari als torns habituals) a través del qual es farà un patrullatge específic per treballar els problemes que les associacions de veïns han comunicat a l’Oficina de Relacions amb la Comunitat.
Per implantar el pla s’ha dividit la ciutat en onze sectors, amb un disseny que permetrà ajustar els horaris de patrullatge i la seva periodicitat en funció de la demanda. En qualsevol cas, hi haurà un sensible augment de la presència policial a la ciutat, que en determinats dies i franges horàries pot ser de fins a quatre patrulles més de les que hi ha normalment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li