Figueres acorda demanar una partida per al Carme Guasch en els pressupostos del 2017

0
1269

Part de l’oposició i també el govern capgiren la moció presentada per ERC que instava a fer els tràmits per al 2018


Després d’onze cursos funcionant amb mòduls prefabricats els grups municipals de Figueres s’han posat d’acord per demanar a la Generalitat –tot i que ara a contrarellotge– que s’inclogui una partida per a l’escola Carme Guasch i Darné en els pressupostos del 2017. El marge de maniobra és petit tenint en compte que els tràmits per al debat i la votació dels comptes comença avui. Tot i això, els grups es van comprometre dijous a fer les gestions necessàries perquè hi hagi diners almenys aquest any per iniciar la redacció del projecte de l’escola.

ERC va ser la impulsora de la moció i per tant el grup municipal que va forçar el debat sobre el Carme Guasch en el ple però la situació se li va capgirar a última hora. Enmig del debat de la proposta, part de l’oposició –C’S i CEXF– va proposar que es canviés la data del 2018 per al 2017 per a la inclusió de partides pressupostàries en el pressupost de la Generalitat. A la proposta s’hi van afegir PSC, PP i CIU. Això va contrariar el regidor republicà i ponent de la moció, Jordi Giró, que va acusar l’equip de govern “de no ser del tot lleial”. Giró va exposar: “Abans del debat s’havia arribat a un acord entre CiU, PSC i ERC en el qual aquest punt del 2017 no hi era i vostès posteriorment ho han modificat”. Giró justificava el 2018 “per una qüestió de formes” i per la imminència del debat de pressupostos i la manca de temps per prioritzar el tema de l’escola figuerenca i la presentació d’esmenes. Tot i això, CExF, C’s, PSC, PP i CiU es van mostrar partidaris de pressionar en els pressupostos del 2017.

Altres acords de la moció van ser considerar totalment prioritària i urgent la construcció de l’escola i crear una comissió per vehicular tota la informació referent al tema. Aquesta comissió es reunirà quadrimestralment i estarà presidida per l’alcaldessa Marta Felip, la regidora d’Educació, els representants dels grups municipals, la directora de l’escola Carme Guasch i la presidenta de l’AMPA.

Matisos, negociacions i retrets a banda, el resultat final va ser l’aprovació per unanimitat de la moció presentada per ERC per demanar com a prioritària la construcció de l’escola figuerenca ara en mòduls prefabricats. La moció dels republicans, la pressió de l’AMPA i tot un seguit de circumstàncies han fet que el tema s’acceleri. El govern comunicava fa pocs dies que el solar de l’antiga presó del carrer Sant Pau ja és apte per fer-hi una escola i que Generalitat i Ajuntament ja havien signat un document de treball per al conveni de col·laboració. L’Ajuntament es faria càrrec de la rehabilitació de l’edifici central on hi hauria espais que es podrien compartir amb la resta de la ciutat. Ensenyament construiria les zones d’aulari. La regidora d’Educació Núria Galimany va explicar en el ple que el conveni ja s’ha tramitat i s’espera el retorn per a l’aprovació en el ple. D’altra banda, ahir va començar una ronda de contactes entre la presidència de l’AMPA i els grups municipals per definir les passes a seguir a partir d’ara.

ECOSERVEIS. El ple va estar marcat també per la resolució de la vaga d’escombraries. La moció de control presentada per C’s va motivar que l’oposició reiterés manca d’informació i transparència durant el procés negociador amb els treballadors d’Ecoserveis. Es va qüestionar el canvi d’actitud entre el 19 i el 24 de desembre. L’alcaldessa va explicar que l’acord va arribar en el context de “la situació insostenible que crea la vaga” i va detallar que la solució va arribar amb un punt mitjà: un conveni franja limitat a cinc anys.

.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li