Ferran Repullo arriba a la final del millor estudiant de cuina

0
493

El jove cuiner estarà a la darrera fase els Premis Josep Lladonosa prevista pel mes de maig al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques de Lleida


Ferran Repullo, de l’Institut Olivar Gran de Figueres, juntament amb Josep Lozano i Aleix Omedes de l’Escola d’Hostaleria de Girona, són els escollits de la província de Girona per competir amb els millors estudiants de Catalunya en la gran final de la primera edició dels Premis Josep Lladonosa, que se celebrarà al maig, al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques.

El jove cuiner va superar la ronda de semifinal, celebrada la setmana passada a l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, on va haver de treballat un aperitiu i un plat autòcton principal (Mar i Muntanya) on es posés en valor l’oli verge extra de Les Borges Blanques. El jurat, format per reconegudes figures de la cuina, com el mateix Josep Lladonosa, xef del restaurant «7 portes» de Barcelona, va valorar aspectes com el sabor, la textura, l’aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.

Aquest certamen s’ha creat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, —entre elles la Creu de Sant Jordi—, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li